27.11.2013

Трескавата подготовка за предстоящия девети традиционен маскен бал на елитното училище “МАРКОНИС” е в разгара си. Ученици и преподаватели започнаха избирането на най-подходящата карнавална премяна за грандиозното  предколедно събитие.

В пълна тайна обаче се пазят персонажите, в чиито образи ще се превъплатят възпитаниците, екипа и гостите на най-голямото частно езиково училище в региона.

Седмици преди дългоочаквания ден на маскения бал – който тази година е на датата 17 декември, 2013 г. – гостите на бала са запазили часове при фризьори, козметици и маникюристки.

Този път на бала се очакват около 300 човека, които традиционно между 19.00 и 19.30 ч.под звуците на изпълненията на Общинския Духов Оркестър ще стъпят на червената пътека пред хотел “Ботевград” водеща към “балната зала” на втория етаж.

Маскените балове на “Марконис” донесоха и най-голямото признание на езиковата институция от създаването и през 2005 год.  – номинацията на първото българско учиище –  “Марконис” –  за наградите ELTons 2012 – «ОСКАРИ» за иновации в областта на преподаването на английски език. Това нареди името на езиковия център в Ботевград до най-големите имена в обучението по английски език в света, като Cambridge University Press, Oxford University Press, Pearson и Macmillan.

Маскените балове на “Марконис” са напълно спонсорирани от училището и са запазена марка на езиковата институция от девет години насам.