11.09.2023

Възпитаниците на Езиков център „Марконис” постигнаха забележително високи резултати през майската, юнската и юлската изпитни сесии, 2023 г. на международно признатите изпити по английски език на изпитния борд Cambridge Assessment English на Университета Кеймбридж, както и на изпитите Pearson English International Certificate на изпитния борд на Пиърсън.

От общо 116 положени изпити и на двата изпитни борда отличните оценки са 58 на брой (50%). Оценки „Много добър” според шестобалната система са получили 29 обучавани (25%), а с „Добър” са положили изпитите 29 обучавани (25%). И тази година за радост на всички, предвид сложността на изпитите, няма нито един скъсан.

По-голям е броят на отличните оценки на изпитите на Кеймбридж, на които са се явили и по-голям брой обучавани.
За 36 от обучаваните сертификатите, които ще получат могат да бъдат използвани като верификация за чуждоезиковото им ниво в процеса на кандидатстване в чуждестранни университети. През изминалата учебна година обучаваните на „Марконис” достойно извоюваха 17 сертификата на ниво В2, 9 сертификата на ниво С1 и 10 сертификата на най-високото ниво С2 според Общата европейска езикова рамка.

„Изключително високи резултати! Няма как да не съм доволен от постигнатото с общи усилия. Неведнъж съм казвал и отново ще отбележа, че изпитните резултати са атестат за работата както на учениците ни, така и на колегите от отдадения ни екип, на които благодаря за високия професионализъм и завиден хъс в преподавателската мисия. Ние всички заедно сме един голям отбор, което прави подобни изпитни победи възможни.”, емоционално коментира успеха на обучаваните д-р Николай Николов, управител на „Марконис”. „Няма как да не съм развълнуван и от факта, че тази година поредните ни студенти в чужбина ще покоряват следващите високи академични върхове в живота си.”, добави д-р Николов.

А ето какво е „Марконис” за Виктор Нинов, приет тази година в специалност „International and European Law“ на The Hague University of Applied Sciences и за Цветина Тодорина, която от тази есен ще се обучава в специалност „International Financial Management And Control“ на The Hague University of Applied Sciences:
„За мен “Марконис” беше не само школа за изучаване на английски език, но и място за самоусъвършенстване. Благодарение на него открих своята страст към езиците, като по пътя се сприятелих с много хора, споделящи общи идеали и цели” , споделя Виктор.

„Безкрайно съм благодарна за годините, прекарани в Eзиков център ,,Марконис”! Радвам се, че имах възможността да се срещна и да работя с толкова позитивни и целеустремени хора, които с много труд, упоритост и търпение успяха не само да ме научат на английски език, но също ми помогнаха да се усъвършенствам като личност. Благодарение на качествената подготовка, подкрепа, мотивация и съвети от страна на преподавателите, днес, когато вратите на европейските университети са широко отворени за мен, се чувствам уверена в себе си.
Годините в езиков център ,,Марконис” бяха истинско приключение, което няма да забравя! За мен той беше не само училище, но и място където се забавлявах и създадох безценни приятелства. Благодаря на д-р Николай Николов и прекрасния му екип от преподаватели, без които тази приказка не би била възможна!” – Това казва Цвети за любимото си училище.

От езиковия център информираха, че записването за новата учебна 2023-2024 год. вече тече. 18 септември е първият учебен ден за учениците на „Марконис”, а тържественото откриване на новата деветнадесета учебна година по традиция ще се проведе на 14 септември, Кръстовден.

Източник: balkanec.bg