22.09.2021

Днес бяха връчени сертификатите от международно признатите изпити на Pearson в езиков център “Марконис”.35 възпитаници на езиковия център получиха сертификати на Pearson.
Раздаването на сертификатите бе организирано на групи поради въведените епидемични мерки, а по време на събитието се спазваха всички мерки – всички присъстващи бяха с маски, гостите бяха на разстояние един от друг, а преди началото на връчването всички дезинфекцираха ръцете си.
35 са учениците, издържали изпитите на Pearson, но това е само част от общия брой на успешно преминалите изпити както на Pearson, така и на Cambridge. Явилите се на двата изпита са общо 88 – 35 на Pearson и 53 на Cambridge, като успеваемостта на изпитите е 100% и всички 88 деца са заслужили своя сертификат.
Управителят на езиковия център д-р Николай Николов поздрави всички присъстващи.
“За съжаление нямаме шанс да празнуваме така, както сме свикнали, но повод за това е епидемичната обстановка. Все пак имаме щастието езиковият център да разполага с градина, в която тържествено днес ще връчим сертификатите, заслужени със страшно много труд. Искам да благодаря на колегите – г-жа Муховска, г-жица Владимирова, г-ца Кирилова, г-н Уотърс и г-жа Дакова за добрата подготовка на тези деца и брилятното им представяне. 
От 88 явили се на изпитите на Pearson и Cambridge няма нито един скъсан, като оценките между Много добър – 5 и Отличен – 6 са близо 81%. Много се радвам, че продължаваме традицията на високата успеваемост, въпреки обстановката в момента. Радостен съм и от факта, че всички свикнахме да работим дори и онлайн и имаме готовност, ако отново преминем в тази форма на обучение, да използваме нашата платформа. 
От тук насетне пожелавам на децата да продължават да творят, защото работата им е творческа. На колегите – да бъдат себе си и да продължават да дават максимума както винаги! 
Маските няма как да ни откраднат свободата и се надяваме, че ще ни направят по-силни и по-борбени! Те в никакъв случай няма да ни попречат да бъдем себе си и да отстояваме себе си чрез знания, защото знанието е това, което ще направи децата ни не само достойни граждани на нашата държава, но и граждани на света. Основната ни мисия в “Марконис” е дацата да получат качествено езиково обучение, за да може в бъдеще да прилагат тези знания в работен и в академичен план и да могат да сбъдват това, за което мечтаят!”, каза д-р Николов. 

Източник: balkanec.bg