13.03.2020

Уважаеми клиенти, скъпи ученици,

Във връзка с въведените от Правителството на Република България карантинни мерки с цел овладяване на разпространението на коронавируса 2019-nCov учебните занятия в Езиков Център “Марконис”, считано от 13.03.2020 год., се преустановяват за неопределено време.

По непотвърдена информция принудителната ваканция за държавните училищата ще е до 29 март 2020 год. включително. Заниманията в “Марконис” ще продължат от датата на подновяването на занятията в държавните училища.

В годишната програма на Езиков Център “Марконис” са заложени 15 учебни дни за подобни кризисни ситуации (които досега за щастие никога не са ползвани по такъв начин!). Тези дни са последните 15 дни от учебната година, когато традиционно се прави преговор на материала. В такъв смисъл, прекъсването на учебния процес не би се отразило на успешното завършване на учебната година.

Ако принудителната карантинна ваканция бъде продължена, имаме готовност за удължаване на учебната година с 2 седмици (т.е. до 30 юни 2020 год.), а ако е необходимо и повече! На този етап всичко зависи от продължителността на дните извън класната стая.

Работим и върху варианти за онлайн обучение. Ще бъдете информирани за всяко развитие в сайта на училището.

Благодаря за разбирането и подкрепата, която проявявате.

Вярвам, че с общи усилия ще се справим и с тази тежка ситуация.

С уважение,

д-р Николай Николов

Управител на Езиков Център “Марконис”