12.09.2017

Управителят на Езиков Център “Марконис” д-р Николай Николов се завърна от Виена, където участва с презентация на международна конференция по приложна лингвистика за млади изследователи (AILA-EuropeJuniorResearcherMeetinginAppliedLinguistics), провела се на 6 – 8 септември в най-престижното висше учебно заведение в австрийската столица – Виенския Университет.

Събитието беше организирано от Международната асоциация по приложна лингвистика (AILA) и Виенския Университет.

Млади учени от редица европейски държави представиха научните си проекти и разработки и впечатлиха австрийската научна общност с иновативни подходи и практики в областта на приложната лингвистика. Пленарни докладчици на конференцията бяха изтъкнати учени като Рут Водак, Бернд Рюшоф и Барбара Сейдълхофер.

Презентацията на д-р Николай Николов беше озаглавена – “Употребата на T.I.M.E. в разговорните часове”. Д-р Николов запозна научната си публика с разработения от него метод (T.I.M.E.) за преподаване на английски език като чужд чрез употреба на професионални театрални техники, базирани на Системата на Константин Станиславски.

През последните 3 години д-р Николов имаше възможността да представи научната си разработка, която през 2015 год. му донесе номинация за най-престижните награди в областта на преподаването на английски език като чужд на Британския Съвет в Обединенто Кралство (ELTons – “Оскари за иновации”), на редица престижни форуми в Европа, Азия, Северна Америка и Южна Америка, сред които международни конференции в топ университети катоУниверситета Оксфорд, Московския Държавен Университет, Университета Джорджтаун, Сорбоната, Националния Университет на Сингапур.