02.03.2016

Управителят на “Марконис” се завърна от Дубай, където под формата на уъркшоп презентира своя проект T.I.M.E. : The Teenodrama Interactive Method in English (Интреактивният Метод на Тийнодрамата на английски език) на международната конференция IICLL Dubai 2016 по езиково обучение на IAFOR, провела се в Intercontinental Festival City Event Centre в перлата на Обединените Арабски Емирства на 27-29 февруари, 2016 год.

Организаторите на престижния форум от IAFOR (Международния Академичен Форум) предоставиха на Н. Николов презентационен слот от цял час и половина – изключително рядка възможност, тъй като стандартно презентациите на подобни конференции са с продължителност между 25 и 45 минути. Както и в поредицата от предишните свои участия на международни конференции в чужбина (в Москва, Оксфорд и Дъблин) през последните няколко месеца, г-н Николов изненада своята академична публика с набор от разнообразни практически задачи, отразяващи същността на метода T.I.M.E. – развиване на интерактивните говорни умения при тийнейджърите, изучаващи английски език като чужд, посредством преподаване на езика-цел (английски) на професионални театрални техники, базирани на Системата на Константин Станиславски.

Конференцията IICLL Dubai 2016 беше организирана от IAFOR в сътрудничество с глобалните й партньори – над 30 университета от цял свят, сред които Глазгоуския Университет, Московския Държавен Университет, Хонг Конгския Образователен Институт, Националния Образователен Институт на Сингапур и други престижни образователни институции. Научният форум на IAFOR в Дубай събра над 250 университетски преподаватели и специалисти в областта на чуждоезиковото обучение и образованието, а презентаторите бяха от над 20 държави от цял свят.