15.09.2015

На връх Кръстовден за 11-та поредна година удари първият учебен звънец за възпитаниците на езиков център „Марконис” в Ботевград. Мероприятието започна в 18:00ч. днес пред учебното заведение, а на него присъстваха колективът на „Марконис”, много ученици, родители и гости.

Водещи на програмата бяха Стоян Клюнков и Ванеса Вайкова. С поздравително слово към присъстващите се обърна управителят на езиковия център Николай Николов, който поднесе няколко много добри новини. 
Възпитаниците на „Марконис” имат 100% успеваемост на изпитите на Пиърсън и Кеймбридж. От 130 ученици, явили се на двата изпитни борда, 83% са оценка между Много добър 5 и Отличен 6 по шестобалната система. Специалната новина бе, че тази година в колектива ще има нови преподаватели, единият от които е от Обединеното кралство. Другата хубава вест е, че след сериозен ремонт сградата на „Марконис” е обновена.
Езиковият център започва новата учебна година като акредитиран член на Българската асоциация за качествени езикови услуги „ОПТИМА” – единственият орган в България, упълномощен да акредитира частни училища и да удостоверява качеството на преподаваните в тях чужди езици.

И тази година специален гост на събитието бе Върбинка Хаджидимитрова, академичен мениджър и директор на АВО-БЕЛ.
Отец Борис отслужи празнична благословия за здраве. Под звуците на Общински духов оркестър с ръководител Иванка Савова бяха издигнати знамената пред езиковия център, а след това управителят Николай Николов тържествено удари първия учебен звънец.
Музикални поздрави към гостите отправиха мажоретен състав към НЧ „Христо Ботев 1884” с ръководител Иванка Христова и талантливата певица Станислава от с. Врачеш.

Г-жа Хаджидимитрова имаше честта да връчи сертификатите на десетки възпитаници за успешно издържаните изпити на Кеймбридж.

По традиция, в края на тържественото откриване присъстващите извиха дунавско хоро.

Източник: balkanec.bg