03.08.2009

Езиков център “Марконис” постигна поредния си категоричен успех, след като абсолютно всички ученици от двата сертификатни класа на училището повече от успешно издържаха международно признатите изпити на университета Кеймбридж First Certificate in English и Certificate in Advanced English.
Повод за особена радост имат Боряна Христова, Катя Дамянова, Мария Илчева, Цеца Кирилова, Станислава Лазарова и Георги Узунов, които с нетърпение очакват да получат дипломите си, удостоверяващи, че успешно са положили изпита First Certificate in English (FCE), който отговаря на ниво B2+ от Общоевропейската Езикова Рамка за чуждоезиково обучение.
С международен сертификат за владеене на английски език (CAE), отговарящ на ниво  C1 от Общоевропейската Езикова Рамка, пък ще се сдобият Габриела Петкова, Габриел Братанова, Стоян Димитров и Цветомир Иванов. С подобен документ учениците могат да кандидатстват в редица престижни университети в чужбина.
Престижните сертификати ще бъдат връчени на учениците от “Марконис” на официална церемония,  след като ценните документи пристигнат от Англия в България. Датата на събитието предстои да бъде уточнена.
Преподавателят на успелите ученици е Николай Николов -собственик и управител на Езиков център “Марконис”, който традиционно преподава в най-високите нива на училището (сертификатните и кандидатстудентските). Той коментира резултатите от изпитите така: “За мен тази пълна и категорична победа на учениците ни на международно-признатите изпити на университета Кеймбридж е поредното красноречиво доказателство за високото качество на обучението в училището ни. Това е поредното доказателство и за това, че забавлението и творчеството, които са едни от отличителните черти на “Марконис”, могат да вървят ръка за ръка със сериозния учебен процес. Нещо повече – именно това съчетание от забавно, приятно и полезно способства за още по-добри академични резултати, на които сме свидетели отново днес.”
Според Николай Николов едно от най-големите завоевания на ръководеното от него училище е, че случващото се в “Марконис” се превръща в красива традиция, като се започне от вече приетите студенти в най-престижните български и чуждестранни университети и успешно издържалите международни изпити ученици и се стигне до пищните тържества по различни поводи през изминалите учебни години.

Освен че поздрави своите възпитаници за големия успех, Николай Николов изказа благодарност на всички ученици на “Марконис” за труда, постоянството и всеотдайността и им пожела весело и забавно лято, изпълнено с безброй положителни  емоции.