14.02.2015

Артистизъм, креативност, сенситивност, но преди всичко много любов и позитивизъм усеща човек докосвайки се до експонатите изработени от възпитаниците на “Марконис” по случай деня на влюбените “Св. Валентин”.

За трети път от създаването си преди десет години Езиков Център “Марконис” организира изложба по случай “Св. Валентин”. За първи път обаче арт експозицията се провежда на място в базата на “Марконис” на ул.”Опълченска” 11 в гр. Ботевград. Артистичните експонатите са грижливо подредени в новата зона на градинската библиотека на “Марконис” и освен от родителите и близките на обучаваните могат да бъдат разгледани и от граждани, които не са клиенти на “Марконис” в дните на отворените врати.

Дните на отворените врати включват периода 14 февруари, 2015 г. (събота) – 20 февруари, 2015 г. (петък). Mежду 10,00 и 19,00 ч. всеки един от тези дни базата на училището ще приветства с добре дошли ценителите на изобразителното и декоративното изкуство. Гостите могат безплатно да разгледат колекцията от артистични творения с акцент “Св. Валентин”, изработени от обучаваните на “Марконис”.

Според Николай Николов, Управител на езиковия център, “целта на изявата е учениците освен лингвистично и чисто битовистично на практика да се докоснат до културата на народите, чиито езици изучават, като съпреживеят емоциите от празника на Купидон.”

Особено активни участници в изложбата със свои произведения са най-малките възпитаници на г-жа Руми Видинова, както и тийнейджърите от групите на г-ца Цецка Кирилова  и г-жа Петя Петрова.

Изложбата е шестата от поредицата инициативи за отбелязване на десетата годишнина на елитното езиково училище.

Източник: markonis.bg