01.12.2019

Поредната творческа изненада на английски език поднесоха на своите родители и гости талантливите възпитаници на г-жа Румяна Видинова от групи АS. На 1 декември, 2019 г. в забавни мини-пиеси децата очароваха възторжената си публика с красив английски език, артистизъм и много настроение. Отново главен “виновник” за изявите на малчуганите беше отдадената г-жа Видинова, под чиято умела режисура протекоха скечовете. Самата г-жа Видинова се превъплъти в ролята на Лейди Чембърлейн, която след всички останали “пациенти” (обучаваните) сподели с “лекуващия си лекар” д-р Браун “душевните си терзания” и телесни “страдания”. Скечовете завършиха с танци под букет от светлинни ефекти и на фона на известни английски мелодии.

Мини-постановките по време на учебната година са традиция за обучаваните от детско-юношеските нива в “Марконис” и са възможност децата освен да покажат наученото в клас, да преодоляват контакта с по-големи аудитории от събеседници и публика – особено  важен аспект при общуването на всеки чужд (както и роден) език.

Гост на творческата извява беше Управителят на “Марконис” д-р Николай Николов, който за пореден път напълно заслужено даде много висока оценка на професионализма на колегата си г-жа Видинова, която получи символично и шоколадово сърце на сцената, за да не забравя колко голяма и богата душевност има, която ежедневно споделя с всички около нея.

Децата и публиката също се почерпиха с лакомства след упоритата подготовка и артистична изява, която според Управителя на езиковия център “надминава и най-смелите очаквания”, особено предвид краткия срок за провеждане на репетициите и изработване на костюмите и декорите.