17.06.2011

С вълнуващо тържество вчера, 16 юни, отбелязаха края на учебната година  възпитаниците на езиков център „Марконис”. Радостно настроение създаде шоу програмата под наслов „Детство мое”, а емоцията на празника участниците предадоха и на присъстващите в големия салон на читалище „Христо Ботев” – бивши и настоящи ученици, родители и гости, приятели на „Марконис”.

Верни на традицията да изненадват, учениците от центъра до последния момент пазеха в тайна идеята на програмата. С неоспорим талант изпълнителите от „Марконис” зарадваха публиката с песни и танци, скечове в духа на английския хумор, но и с български привкус, демонстрирайки владеене на езика на Шекспир. Последното изпълнение взриви залата, но аплодисментите бяха заслужена награда както за изпълненията на учениците, така и за целогодишния труд на момичетата и момчетата. Равносметката от представлението бе една – деца и преподаватели умеят да се забавляват, докато учат и учат, като се забавляват.

За „десерт” бяха раздадени първите свидетелства на най-малките ученици от „Марконис” за завършено езиково ниво. По традиция децата излязоха на сцената облечени в тоги, за да получат свидетелствата и подарък картинен речник, връчени им от преподавател Румяна Видинова под съпровода на общински духов оркестър.

Управителят на „Марконис” Николай Николов обяви като изключително важно събитие случилото се тази пролет в центъра, а именно изборът му за провеждане на изпити на Кеймбридж на място, за което събитие бе направена презентация.

След което Николов с гордост заяви, че от 62 ученици, явили се на изпитите на Кеймбридж, вече са получени резултатите на 58. От тях 18 човека са оценени с пълни шестици, или 31, 1% от явилите се на изпита са пълни отличници. С отличен 5,83 са оценени 7 ученици, с отличен 5,66 – 8, а с отличен 5, 50  – 6. Общо 39 ученици са с отлични резултати на изпитите, което прави 67,3% отличници. Няма нито един скъсан, а най-ниската поставена оценка е мн. добър 4,50. Средният успех на всички кандидати за международен сертификат е отличен 5,56.

   Тазгодишният носител на почетното звание „Учител на годината на „Марконис” стана Гергана Муховска за безупречна преподавателска работа и професионализъм в качеството си на акредитиран оценител за международни изпити.

   Николай Николов връчи и плакети  „Ученик на годината” за отлични познания по английски език, отдаденост в учебния процес и артистичност на Кристиана Велчева и Марчела Василева.

   Габриела Братанова благодари на преподавателския екип в „Марконис” за стабилната подготовка в училището, благодарение на която е приета в университет в Англия, а Цецка Христова получи най-високата оценка в региона на матурата по английски език.

Източник: bot.bg