14.09.2016

Тази вечер екипът и възпитаниците на езиков център „Марконис“ в Ботевград дадоха тържествен старт на своята 12-та учебна година, която по традиция отбелязват на днешния християнски празник Кръстовден.
„За мен е чест да застана за 12-ти път пред вас. Днес е особено важен ден за мен – до мен стои големият ми син Марио, който за първи път ще прекрачи прага на „Марконис“, каза в своето поздравително слово управителят на езиковия център Николай Николов.

Той побърза да обяви равносметката за учебната 2015/2016г, която за пореден път е повод за гордост както за преподавателите, така и за учениците. Всички 118 възпитаници, явили се на изпитните бордове за университета Кеймбридж и Пиърсън, са ги издържали успешно. 85,6% от явилите се са получили оценки между Много добър 5 и Отличен 6, с радост отбеляза г-н Николов.

И тази година преподавател в езиковия център ще бъде г-жа Сюзан Тревена от Обединеното кралство, която за миналата учебна година получи приза „Учител на годината“. Управителят на „Марконис“ покани на сцената и останалата част от колектива – преподавателите Румяна Видинова, Гергана Муховска, Цецка Кирилова, Боряна Димитрова, Нели Дакова, която е новото попълнение в екипа, и офис-асистента Краси Иванова.

Отец Борис отслужи празничен водосвет за успешна учебна година, след което тържествено бяха издигнати флаговете на България, ЕС и „Марконис“. Прозвуча и първият учебен звънец, а пред входа на езиковия център бе плиснато менче с вода за късмет.

Поздрав към гостите на тържеството поднесоха младите таланти от детски танцов състав „Орханийче“ с художествен ръководител Цвети Дилова, музикален поздрав изпълни гласовитата Борислава.

Своите дипломи за успешно издържан изпит на Кеймбридж взеха тази част от възпитаниците, които не са успели да ги получат в края на миналата учебна година.

По традиция, тазгодишното тържество завърши с кръшно българско хоро под съпровода на Общински духов оркестър в ръководител Иванка Савова.

Източник: balkanec.bg