18.10.2011

На 14 октомври 89 ученици от езиков център „Марконис” получиха сертификати от Pearson. В истински празник се превърна официалното раздаване на сертификатите в малкия салон на читалище “Христо Ботев”, който буквално се “пръскаше по шевовете”, препълнен с ученици, родители и преподаватели. За тържествената атмосфера допринeсоха изпълненията на общински духов оркестър, танците на мажоретния състав към читалището, както и песните, изпълнени от най-малките възпитаници на “Марконис” – първокласниците от групи Pr-Junior.

Поради огромния интерес към изпитите през изминалата академична 2010/2011 год. в “Марконис” бяха проведени 2 изпитни сесии – през месец май и месец юни. От положилите 89 ученици изпита 42 са с отлични оценки, 45 имат оценка над много добър 5 по българската шестобална система и двама кандидати имат оценка добър.

Сертификатите на Pearson имат валидност за цял живот. Pearson е водещата световна компания в сферата на образованието. Тя обединява повече от 100 образователни и издателски имена, като Longman, The Financial Times, Penguin, Prentice Hall, Allyn & Bacon,  Addison – Wesley, Edexcel и др. Edexcel е най-голямата организация за провеждане на изпити и оценяване във Великобритания. Освен огромния списък от университети в чужбина, в България вече 12 университета признават тези изпити за прием.

При откриването на новата учебна година на 14 септември от “Марконис” раздадоха и 62 сертификата от университета Кеймбридж на своите възпитаници. Така само за една учебна година възпитаниците на езиковия център получиха общо 151 международно признати сертификати, като над 50% от всички явили се изкараха отлични оценки. С тези сертификати 15 от учениците на “Марконис” могат да бъдат приети студенти в университети в България и чужбина.

В получения поздравителен адрес от Румен Киряков- Регионален директор за София град и София област на Bulgarian Examination Board се казва: „В този празничен ден за мен е истинско удоволствие да Ви информирам, че и тази година абсолютният отличник на тези изпити в цялата страна е Езиков център “Марконис”.