02.10.2012

Първата група, която се възползва от новата придобивка на училището бяха учениците от сертификатен клас FCE2. Съвсем спонтанно заедно с Управителя на училището Николай Николов, който е един от преподавателите им по английски език, те решиха да проведат днешния си урок на открито извън базата на училището (тъй като в базата също има две зони за обучение на открито) като изпробват луксозното училищно возило, с което ги изненада собственика на училището предишния ден.

И въпреки, че пътуването им беше съвсем символично – до местността над Ботевград – “Рудешки дол” – емоции никак не липсваха. Освен това, тематиката на урока им “Outdoor Activities” напълно бе в унисон с преживяването. Всички установиха, че чистият въздух и прохладата на природата имат повече от позитивно влияние за по-добрата им концентрация и работоспособност в следобедните часове, особено, когато става дума за тежки текстове със задачи към тях от типа Reading Comprehension.

Всички участници в импровизираното мероприятие си обещаха то да е само началото на една добра традиция, а следващият маршрут да е извън границите на Община Ботевград.