24.08.2014

   За пета поредна година преподавателите в “Марконис” не изневериха на традицията да завършват традиционния летен английски езиков проект с тържество, по време на което възпитаниците им показват освен знанията си по английски език, и завидния си артистизъм и творчески порив. Този път главни виновници за арт изявата бяха г-жа Румяна Видинова, преподавател на най-малките ученици в проекта и г-ца Цецка Кирилова, ентусиазирано грижила се в продължение на 3 седмици за обучението и доброто настроение на тийнейджърите в лятното творческо-езиково начинание.

  Сценка за създаването на чипса под режисурата на г-ца Кирилова, майсторски представена от юношеската група, песни на английски език и забавни танци изпълнени под ръководството на г-жа Видинова от малките ученици под блясъка на разноцветни светлини и под звуците на успешно подбрани популярни парчета на английски, както и комедийни скечове, в които отново блеснаха таланта и непринудената сценична изява на участниците в детската група, заслужени аплодисменти в продължение на повече от час от страна на публиката, която едва се побра в мини-театралната зала “Синьото кадифе” на “Марконис”– такава беше атмосферата на тазгодишното шоу по случай края на летния проект.

  Тържеството завърши с връчване на сертификати на всички участници. Гост на изявата беше и Управителят на “Марконис” Николай Николов, който използва случая да благодари на колегите си за неуморния труд и отдаденост по време на лятното обучение, а към децата участници в проекта се обърна с думите – “Вие надминахте и най-смелите ми очаквания с тази прекрасна сценична изява. Наистина съм впечатлен от всичко, което видях”. Николай Николов благодари на родителите за доверието, което са гласували на ръководеното от него училище и изтъкна, че високо цени факта, че всеки летен проект привлича основно деца от София, гостуващи на бабите и дядовците си в нашия регион, което Николов приема като положителна оценка за “Марконис”.

  Един от участниците в проекта – Мариян – се оказа, че е част от тази лятна форма на обучение в “Марконис” за пети пореден път – т.е. младежът е бил обучаван в училището всяко лято откакто е стартиран летния проект. Управителят на “Марконис” използва случая освен да изрази радостта си от този факт, и да помоли “ветеранът” в летните проекти да почерпи с лакомства всички присъстващи вместо него.