19.12.2012

За осма поредна година на 18 декември точно в 19.00 вечерта започна традиционният маскен бал на езиково училище MARKONI`S под звуците на Духов оркестър с диригент Иванка Савова. Фоайето на хотел „Ботевград” се изпълни от десетки ученици и техните родители, маскирани като приказни герои и лица от нашето съвремие. Всички те очакваха с нетърпение да се появи Управителят на училището Николай Николов. Когато той най-сетне прекрачи прага на сградата, придружаван от своята съпруга Поля, всички бяха много радостни. Със знамето на езиковия център той поведе празнично хоро навън, въпреки обилните снежинки. Г-н Николов бе маскиран като маршал и се спря за поздрав със своите възпитаници. Той влезе пръв в ресторанта на хотела и лично посрещна всички маскирани деца и гости на събитието. Шоуто започна с неговото приветствие.”Добър вечер на най-страхотните ученици и техните родители. Вие знаете, че аз не пиша сценарий, затова ще ви кажа, че през месец април, 2012 год., Езиков Център “Марконис”станапървото българско езиково училище,получилономинация за наградите ELTons 2012 – “ОСКАРИ” за иновации в обучението по английски език. За да бъде номинирано в категория “Местни иновации”, училището се пребори с огромния брой конкуренти от цял свят, като заслужено спечели високите оценки на международните съдии с проекта си“Маскените балове на Марконис – магията на комуникацията”, който се реализира всяка година около Коледа от 2005 год. насам.Така “МАРКОНИС” се нареди до най-големите имена в света в областта на обучението по английски език – CambridgeUniversity Press, OxfordUniversity Press, Pearson, Macmillan.”
Специални гости на маскения бал бяха Алекс, Вира и Сузана от САЩ, които учат български език в езиковото училище. На грандиозното събитие присъства и председателят на Общински съвет Ботевград- Йорданка Лалчева, която бе неузнаваема с оригиналната си маска.
Музикалната програма започна с изпълнения на Младежки духов оркестър с диригент Константин Гайдарски и мажоретен състав с ръководител Иванка Христова. Оркестърът изпълни 4 парчета от своя най-нов репертоар – испански танц, танго в стил „Кабанера”, хитова песен на Юръп от 80-те години на миналия век и накрая Дайчово хоро, в което се включиха всички присъстващи. По-късно на сцената се разигра скеч изцяло на английски език от ученици на MARKONI`S.

Кулминацията на вечерта бе посрещането на Дядо Коледа, който артистично пристигнал с шейна теглена от велосипеди заедно с очарователната Снежанка раздаде много подаръци на възпитаниците на елитното школо, а купонът продължи до малките часове с още много танци, песни и забавни игри с награди.