30.09.2015

Г-н Джеймз Краучман от Обединеното Кралство, който през учебната 2015/2016 год. ще преподава разговорен английски език в Езиков Център “Марконис” беше тържествено посрещнат с хляб и сол от екипа на училището тази сутрин. И както още повелява традицията, гостът получи и специален дар от Управителя и преподавателите на елитното учебно заведение – картина от местен художник, изобразяваща символа на Ботевград – часовниковата кула.

Г-н Краучман изрази възхищението си от базата на “Марконис” и сподели, че класните стаи според него са по-хубави от залите в Кеймбридж, където се е обучавал за придобиване на преподавателската си квалификация.

След като разгледа несъмнено най-любимата учебна зона за повечето възпитаници в “Марконис”- театралната зала “The Blue Velvet Theatre”, г-н Краучман беше силно впечатлен и от новата градинска библиотека, която определено го привлече с богатата селекция на заглавия и учебни материали. А в зоната за отдих на библиотеката, заедно с останалите преподаватели от екипа г-н Краучман изпи чаша чисто кафе преди да започне първият му учебен час с група DS (юноши на чуждоезиково ниво В1 според Общата европейска езикова рамка). Първата тема, с която започна разговорната практика на тийнейджърите с г-н Краучман разбираемо беше футбол, предвид факта, че по-голямата част от сутрешната група DS са момчета.

Екипът на “Марконис” пожела на г-н Краучман много творчески и академични успехи в преподавателската му работа в училището.