17.05.2011

На дванадесетата международна конференция на Полската асоциация за стандарти в езиковото обучение  управителят на езиков център „Марконис”  получи покана на място лично от председателя на „PASE” Яцек Олековски да се включи като презентатор на тема : „Ключът към успеха в обучението по английски език и мениджмънта на езикови училища”.  

След двудневна работа и подкрепа от страна на българските си колеги Николай Николов направи индивидуална петдесетминутна презентация в препълнена зала, като публиката основно бяха мениджъри на езикови училища и езикови специалисти от цял свят. Сред  останалите презентатори имаше големи имена в областта на лингвистиката, университетски преподаватели, учени и автори на учебници като Пени Ур, Нина Лаудер и др. След първоначалните притеснения от страна на Николов, присъстващите в залата реагираха с бурни аплодисменти по време на представянето и след неговия край. Той успя да впечатли публиката с иновативните си идеи и артистичния си подход на презентиране, започвайки експозето в стихотворна форма и подбран видео материал на английски език, отразяващ развитието на езиков център „Марконис”.

Петдневната работна визита в полската столица Варшава, която съвпадна с дните на Полската международна конференция, се проведе от 11 до 15 май по проект ”Иновативни практики в обучението при възрастни” по секторна програма GRUNDTVIG, финансиран от Европейския съюз. В проекта освен България участваха Унгария, Полша, Румъния, Чехия. Партньор по проекта е Българската асоциация за качествени услуги „Оптима”, пълноправен член на която от 2010 год. е „Марконис”. Петимата представители на „Оптима”, сред които и Николай Николов, са направили  обща двучасова презентация пред чужденците на тема: „Мотивирани учители – мотивирани обучаеми”.