17.03.2019

Артистизъм, усмивки, завиден талант и различни приказни герои, говорещи на красив детски английски език зарадваха публиката на детската пиеса в 3 действия “Нещата са различни”, поднесена на 17 март (неделя) от 14 ч. на техните родители и близки с много любов от децата от групи AJ в “Марконис” под мъдрото и отдадено ръководство на тяхната учителка г-жа Румяна Видинова.

Театралните изяви на “Марконис” са почитана традиция в езиковия център. Благодарение и на тях, наред с всички чуждоезикови академични дейности в учебния план на училището, обучаваните доказано стават още по-мотивирани и знаещи в процеса на обучение, като имат уникалната възможност да се докоснат до магията на драматургичното изкуство на езика-цел (английски), която да споделят и със зрителите си. Представлението тази неделя не беше изключение в това отношение.

Децата демонстрираха добро владеене на текста, а координацията на действията на сцената беше доказателство за осъзнатост на представяните действия. В контекста на чуждоезиковото обучение при работата на сцена една от основните задачи на преподавателите е обучението да бъде осъзнато, т.е. учениците да не се наизустяват текст на чуждия език, който не разбират. Вместо това да използват текста и сценичната изява, за да постигнат максимална доза на истинност и сходство с подобни реални житейски ситуации. Пиесата “Нещата са различни” определено беше пример за това как се учи осъзнато и ентусиазирано. А поуката от пиесата – “Не е важно кой какво ти казва, а ти как се чувстваш.” – несъмнено ще се запечати в съзнанието на обучаваните и ще ги направи по-практични, по-уверени и още по-добри.

Тържеството завърши със специален поздрав на китара от самата г-жа Видинова, която отново изключително артистично с песен разказа на родителите за всеки един от учениците си, акцентирайки върху талантите на децата и постиженията им в клас.

След поклона на участниците г-жа Видинова и децата от групи AJ получиха сърдечни похвали от управителя на “Марконис” д-р Николай Николов, който сподели приятната си изненада от “страхотното представяне на децата на сцената”, като изтъкна значимата роля за успехите им на г-жа Видинова.