21.12.2010

Шестият маскен бал на езиков център „МАРКОНИС” събра повече от 250 ученици и гости в ресторанта на хотел Ботевград.  Оригинални идеи и костюми показаха деца и родители, които цяла година очакваха с нетърпение карнавала на своето училище.  Последен на червения килим пристигна управителя на езиковия център Николай Николов, посрещнат  с  „Шуми Марица” от общински духов оркестър.  Тази година Николов и неговата съпруга  бяха избрали костюми на махарджа и махарани.  

„Всяка година ме изумявате с артистизма и таланта си”, обърна се Николов към своите ученици, облечени като приказни и филмови герои.  Той връчи почетни грамоти от Българската асоциация за качествени езикови услуги “ОПТИМА” на двама от учениците на МАРКОНИС, които са сред призьорите в състезанието „Моето училище –  Европейско училище”.  Специалните награди отидоха при Йонка Вутева за есе и Кристияна Велчева за рисунка с текст на английски език.

С пълен чувал пристигна добрия старец Санта Клаус, който раздаде подаръци на знаещите. В пищното тържество се включиха младежкият духов оркестър и мажоретния състав.