05.10.2012

Празничното събитие се състоя на 4-ти октомври, 2012 год. (четвъртък) от 18,30 ч. в малкия салон на Читалище “Христо Ботев”. 66 ученици на “Марконис” получиха международно-признати сертификати на Pearson, с високите нива на които се кандидатства за обучение във ВУЗ-ове в България и чужбина или за работа пред наши и чужди работодатели.

Езиков Център “Марконис” е международно-акредитиран отворен изпитен център за изпитите Pearson Tests of English Young Learners и Pearson Tests of English Generel, които се провеждат в базата на училището от четири години насам. До момента учениците на “Марконис” са получили общо 270 международни дипломи от  Pearson, като 165 от тях (което прави над 60% от общия брой на явилите се) са отлични. Традицията бе спазена и тази година, като 37 от общо явилите се 66 кандидати на училището на майската изпитна сесия, 2012 год. получиха отлични оценки.

“За мен е изключително радостен факта, че огромният брой на отлично представителите се ученици на международно-признатите изпити в “Марконис” е вече традиция, а успеваемостта е отново 100%”, заяви Управителят на “Марконис” Николай Николов в приветствието си към учениците и техните родители. Николов благодари от сърце и на дългогодишните приятели и партньори на училището – Градския Духов Оркестър с диригент г-жа Иванка Савова, както и на Мажоретния Състав с художествен ръководител г-жа Иванка Христова и на Младежкия Духов Оркестър с диригент г-н Константин Гайдарски, които с майсторските си изпълнения допринесоха за празничното настроение и дух по време на промоцията.

Училището получи и поздравителен адрес от Българския Изпитен Борд, който гласи следното:

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

                                                                                       До ръководството на Езиков Център “Марконис”

                                                                              От Управителния Съвет на Българския Изпитен Борд

Уважаеми г-н Николов,

Уважаеми преподаватели и ученици в Езиков Център “Марконис”,

Уважаеми родители и гости на церемонията,

Честит пореден успех на кандидатите на “Марконис” на международно-признатите изпити на Pearson.Българският Изпитен Борд – Генерален представител за България за изпитите Pearson Tests of English има удоволствието да Ви информира, че отново Вашето училище постигна най-високите резултати на изпитите на Pearson през майската изпитна сесия, 2012 год. не само на регионално и областно, но и на национално ниво.

Използваме случая да честитим и успеха на поредните Ви студенти в Обединеното Кралство, които са постигнали прием в топ специалности на престижни британски университети благодарение на сертификатите им от изпитите на Pearson. Желаем и за в бъдеще Вашите възпитаници да постигат подобни успехи.

Уважаеми г-н Николов, Вие и Вашият екип за поредна година показвате  категорично, че представлявате една от най-елитните чуждоезикови образователни институции в България. За нас е истинско удоволствие да работим с партньори, като Вас.

И накрая, но не на последно място, Управителният Съвет на Българския Изпитен Борд честити огромния успех на Училище “МАРКОНИС” през месец април 2012 год., когато Вашият езиков център стана първото българско училище номинирано за най-престижното отличие в света – наградите ELTons – ОСКАРИТЕ за иновации в обучението по английски език.

С уважение,

Румен Киряков – Регионален Директор за София град и София Област на Българския Изпитен Борд