16.12.2016

За дванадесета поредна година езиков център „Марконис” проведе традиционния си маскен бал. Двеста и четиридесет възпитаници на училището и техните родители пристигнаха в хотел „Ботевград” тази вечер в очакване да се появи управителят, д-р Николай Николов. Той пристигна със съпругата си, облечени различно от всяка предходна година, този път като средновековен принц и принцеса. Кодът на празничното настроение бе зададен още на входа на хотел „Ботевград” под звуците на Градски духов оркестър с диригент Иванка Савова.

От 19.00ч до 19.30ч възпитаниците на „Марконис” един след друг прекрачиха прага на хотела, маскирани като различни приказни герои, от кои по-хубави, интересни и атрактивни. Една от визиите върна в историята – малко момченце се бе облякло като Цар Борис I в детските му години.

Официален старт  на маскения бал бе даден с внасяне знамето на „Марконис” под звуците на химна езиковото училище в залата на ресторант “Ботевград”. С бурни аплодисменти бе посрещнат управителят Доктор Николай Николов и знаменосецът, преоблечен като джудже. Най-очакваното тържество на годината започна в 20.30 ч с приветствие на д-р Николай Николов. Официални гости на бала бяха Мартин Тинчев, Николета Иванова  – гл.експерт „Култура и образование” в община Ботевград и др.

Управителят д-р Николай Николов подари незабравими часове на своите възпитаници, изпълнени с много игри, музика и танци. Самият той, в ролята на шоумен, истински се забавляваше.
Първата игра с балони бе за всички деца, които са за първа година ученици в „Марконис”. Последваха и забавните игри за по-големите – игра със столове и игра за най-добър танцьор. Журито бе затруднено в излъчването на победителите. Д-р Николов раздаде награди, които бяха абсолютно заслужени. Бащата на бивша възпитаничка на училището, небезизвестния музикант Николай Ценков (“No smoking”),също бе част от журито. Неговата дъщеря вече е студентка в Холандия, благодарение на солидната си подготовка по английски език в „Марконис”. 
Маскеният бал премина и не без участието на Дядо Коледа. Неговата поява зарадва всички ученици, особено най-малките. Забавленията продължиха с пълна сила, като приказка без край!

Маскените балове на “Марконис” датират от 2005г. С проекта “Маскените балове на Марконис – магията на комуникацията” езиковият център стана първото българско училище получило номинация от Британския съет в Обединеното Кралство за наградите ELTons 2012 – “Оскари” заиновации в обучението по английски език през 2012 г.

Източник: balkanec.bg