16.06.2016

Тържеството по връчване на сертификати на езиков център „Марконис” се състоя днес в големия салон на НЧ „Христо Ботев 1884” в Ботевград. Програмата започна с мултимедиен филм на тема „Марконис на три континента”. Преди да започне официалната част, учениците се втурнаха да търсят съкровището, а накрая се оказа, че най-голямото съкровище – това е знанието.

 Публиката посрещна най-малките възпитаници на крака и под звуците на химна на езиковия център, изпълнен от Общински духов оркестър с диригент Иванка Савова.

В своето поздравително слово управителят на езиковия център Николай Николов каза: „Сцената всяка година става все по малка, което означава, че нашето семейство става все по-голямо. Вълнувам се, тъй като заставам пред вас за 11-ти път и искам да споделя една интересна случка. Онази вечер, докато седях и работех до късно в офиса си, получих съобщение във Viber. Всъщност, съдържанието му бе снимка. На нея бяха група бивши ученици, които издържаха изпитите на университета Кеймбридж. Радвам се, че след 8 години те са се събрали заедно в София и изпращат снимка именно на мен. За мен това означава много. Убеден съм, че и тези ученици един ден ще ми изпратят същата снимка.
Заслугата за изключителното тържество е изцяло на децата и на г-ца Цецка Кирилова, автор на сценария, и на г-жа Видинова. Благодаря и на Ванеса Вайкова, която спомогна за прекрасната хореография”, добави Николов. Той подари символични подаръци на г-жа Видинова, г-жа Иванова и г-жа Муховска.

След своята реч, управителят обяви имената на тазгодишните на Учител и Ученик на годината.
Плакет за Учител на годината 2016г. бе присъден на Сюзън Тревера. Тя благодари на всички и сподели, че се радва, че е имала възможност да посети Марконис. 

Г-н Николов сподели, че за първи път от 11 години в категорията “Ученик на годината” бяха отличени 3-ма ученици: Ния Николова, Борис Георгиев и Димитър Димитров. Освен плакет с приза, Ния и Борис получиха и своите сертификати от университета Кеймбридж.

Общо 33-ма от най-малките възпитаници на езиковия център получиха сертификати за завършване на учебната 2016г.,  връчeни от г-жа Видинова и г-ца Кирилова.

Специален гост на тържеството бе Мила Ангелова, главен академичен директор на изпитния център към АBО София. Тя връчи сертификатите на университета Кеймбридж. Тази година 58% от учениците, положили този изпит, са получили оценки между Отличен 5.50 и Отличен 6.00. 

Източник: balkanec.bg