28.10.2016

След получената през 2009г. Международна акредитация, езиков център „Марконис” за осма поредна година организира и провежда изпитите на най-голямата образователна институция в света – Пиърсън. Тържествената церемония по връчване на сертификатите започна в 18:30ч. вчера в малкия салон на НЧ „Христо Ботев 1884” в Ботевград.
В началото на церемонията, на крака и с аплодисменти под звуците на химна на езиковия център, изпълнен от Общински духов оркестър с диригент Иванка Савова, бяха посрещнати преподавателите на „Марконис”. Най-малките възпитаници изпълниха сърцата на гостите с музикално изпълнение на английски език.

От 2009г насам изпитният борд са издържали 512 ученици, като 242 от тях са получили отлични оценки на теста. Вчера сертификати бяха връчени на 53-ма възпитаници. Оценки между „Много добър 5” и „Отличен 6” имат 83% от явилите се.
„Връчването на сертификатите всяка година е доказателство за това как работи езиковият център, как се справят учениците в него и какво са постигнали преподавателите”, с гордост каза управителят на „Марконис” Николай Николов. „Творчеството и академичността при нас вървят ръка за ръка и сме го доказали неведнъж”, добави той.

Водещата на церемонията Полина Дишкова прочете поздравителен адрес от Румен Киряков, регионален директор на “Bulgarian Examination Board” за София град и София област.

Преподавателят в езиковия център г-жа Румяна Виденова връчи сертификатите на обучаваните от детско юношеските нива. Акредитиращият изпитващ г-жа Гергана Муховска връчи на обучаваните от по-високите нива документите, с които възпитаниците могат да удостоверят езиковото си ниво пред редица български и чуждестранни университети.

Езиков център „Марконис е единственото частно училище в региона, което предлага подготовка на най-високото ниво, според общата европейска езикова рамка С2. Традициите  в подготовката на това ниво са от няколко години. Това дава възможност за обучаваните свободно да показват езиковите си познания и успешно да общуват на английски език. Изпитът удостоверява нивото езика на както на всички малки ученици от 8 до 15-годишна възраст, така и на гимназиалните ученици и възрастни от всяко ниво на напредналост. Квалификациите на Пиърсън представляват обучаващите пред местни и национални университети и бъдещи преподаватели.

Управителят на Езиков център „Марконис” от няколко дни вече е носител на научна титла. Той защити дисертация и е „Доктор по методика на обучението по английски език като чужд”.

Източник: balkanec.bg