08.12.2012

Езиков център “Марконис” е в трескава подготовка за предстоящия осми маскен бал на елитното училище. Учениците са в истинска еуфория по избиране на най-подходящата премяна за традиционното коледно-карнавално събитие.

Седмици преди големия ден – 18 декември, 2012 г. – възпитаници от “Марконис” са запазили часове при фризьори, козметици и маникюристки.

В пълна тайна обаче се пазят героите и приказните същества, в чиито образи креативно ще се превъплатят учениците и преподавателите на най-голямото частно езиково училище в региона.

Единствената информация, която “изтича” съвсем непринудено от коридорите на училището по време на междучасията е от най-малките, и естествено най-ентусиазирани ученици, които ще бъдат на маскен бал за първи път. С нескрита радост и вълнение те споделят как ще бъдат облечени и кой аксесоар на тоалета им е осигурен от баба, мама или леля.  

Тази година на бала се очакват повече от 300 човека, песните, танците и смеха на които ще огласяват до малките часове най-големия ресторант в града ни – ресторанта на хотел Ботевград.

Традиционно между 19.00 и 19.30 ч.под звуците на изпълненията на Общинския Духов Оркестър гостите получили специална покана преди това ще стъпят на червената пътека пред хотела водеща към балната зала. Разбираемо там всички тях ги очакват много изненади и приятни емоции, които организаторите желаят да запазят в тайна на този етап.

Маскените балове на “Марконис”, които са напълно спонсорирани от училището, са запазена марка на езиковата институция от осем години насам.

Именно това събитие донесе на “Марконис” най-голямото признание от създаването на училището през 2005 год.  – номинацията на първото българско учиище –  “Марконис” –  за наградите ELTons 2012 – «ОСКАРИ» за иновации в областта на преподаването на английски език. Това нареди името на езиковия център в Ботевград до най-големите имена в обучението по английски език в света, като Cambridge University Press, Oxford University Press, Pearson и Macmillan.