30.06.2010

Преди минути приключи заключителното годишно тържество на езикова школа „Марконис”, което по традиция се проведе в големия салон на читалище „Христо Ботев”. Навършването на пет години от основаването на езиковата школа стана причина за равносметка,   която собственикът на школата Николай Николов  онагледи със специално подготвен документален филм.

Сред официалните гости в препълнения салон бяха депутатът Даниел Георгиев, кметът на община Ботевград Георги Георгиев и цялото общинско ръководство, както и доцент доктор Галя Матева – директор на единственият орган у нас, упълномощен да прилага акредитационния механизъм за качествени езикови услуги „Оптима”.

Възпитаниците на езиковата школа показаха умения във всички жанрове на сценичното изкуство, а Любомира Вушева отново грабна сърцата на публиката с брилиянтни солови изпълнения.  Общинският и младежкият духови оркестри и мажоретният състав /вече традиционни участници във всички тържества на „Марконис”/ и този път създадоха истински празнична атмосфера.  Успоредно със сценичните изяви в салона се чуха имената и се раздадоха награди на най-добрите преподаватели и ученици.  

Специалната награда – заслужил учител на „Марконис” бе дадена на Румяна Виденова. Тя, заедно с още един преподавател /Антонова/, са сюрпризирани от собственика на школата с петдневна екскурзия до Виена. Двама възпитаници взеха грамота „ученик на годината” – Георги Стоянов и Георги Дачев. Учител на годината на „Марконис” е англичанинът Нийл Уотърс. 

Торта с 5 свещи, малки „абсолвенти” в тоги, море от цветя, настроение, награди, благодарности и повече от три часа емоции – това е краткото описание на тазвечершното тържество.

Мога да кажа, че сбъднах една своя мечта – да бъда новатор в малкия град и с работата си да оставя трайна следа.”, сподели от сцената Николай Николов.