30.08.2018

“Магия” – такава  беше атмосферата по време на открития урок по случай завършването на детския летен индивидуален проект на Марина Христова Дончева според Управителя на Езиков Център “Марконис” д-р Николай Николов, който беше сред гостите на тържественото чуждоезиково занимание, провело се на 30 август сутринта в базата на училището.

В продължение на два  месеца под ръководството и грижите на своята отдадена преподавателка – чаровната г-ца Поли Дишкова – малката Марина уверено правеше първите си стъпки по пътя на чуждоезиковото обучение по английски език. И то изключително успешно и ефективно, за което говореше всеки миг от артистично-езиковото й предсавяне в рамките на финалния урок.

Марина впечатли гостите на урока с наученото по време на летния проект. Тя успя да покрие едно цяло детско езиково ниво след интензивните си занимания 3 или 4 пъти седмично.

Пред развълнувните си близки Марина демонстрира колко добре е научила азбуката, цветовете, наименованията на английски език на плодове, зеленчуци и други храни, лексика, свързана с предмети от всекидневието на всеки ученик, както и способността си да участва в скеч на езика-цел в ролята на Мини Маус, талантливо партнирайки на г-ца Поли Дишкова (Мики Маус). Възторжената публика на импровизираното тържество се наслади и на певческите умения на Марина, която заедно с г-ца Дишкова изпълни няколко свои любми английски песни.

Урокът завърши с тържествено връчване на сертификат за завършено езиково ниво. Честта да връчи документа с отличие и с логото на “Марконис” имаше д-р Николов, който не скри възхищението си от работата както на Марина, така и на г-ца Дишкова.

Летните творчески езикови проекти са дългогодишна традиция за “Марконис”. Тази година обаче, освен груповия летен проект, който завърши седмица по-рано, индивидуалният проект на Марина Дончева беше доказателство, че когато се работи с много професионализъм, отдаденост и любов, форматът на обучението не е от ключово значение.