14.02.2014

Украсени класни стаи, прочувствени валентинки, послания от сърце за сърце (дори и от далчени чужди страни до България), но най-вече усмивки и закачки в тийнейджърски дух – такава атмосфера цареше в деня на влюбените в “Марконис” – 14 февруари.

Тази година главен “виновник” за приятните инициативи беше г-жа П. Петрова, която запалено успя да мотивира учениците си от групи BS и CS да развихрят още повече детско-юношеското си въображение и подобаващо да отбележат заедно “Св. Валентин”. И очевидно, за да избегне вечния спор около датата 14 февруари – “Трифон Зарезан” или “Св. Валентин” – г-жа Петрова повече от прагматично доказа значимостта от преподаване и на елементи от културите на народите, чиито езици се изучават в “Марконис”, като беше подготвила тематични материали за часовете си, които протекоха под наслов: “Любовта е навсякъде!” и силно впечатлиха обучаваните.

Най-малките възпитаници на училището също бяха силно съпричастни към празника на любовта, но….естествено по детски – с майсторски изработени валентинки, на които с тайни кодове, взаимствани от един от уроците в учебника им,  изразиха обичта си към любимата им г-жа Р. Видинова.

Най-голямата изненада обаче несъмнено дойде от чужбина, сладко реализирана от силно влюбен младеж – бивш ученик и настоящ студент на “Марконис”, който изненада любимата си очарователна млада госпожица, обучаваща се в един от сертификатните FCE класове  на езиковия център. Щастливката получи от специален “таен” куриер прекрасна роза и нежни послания изписани собственоръчно с многоцветно мастило на листове в пастелени цветове от влюбенaта и половинка в чужбина . От редовете на любовното излияние струеше нежна авторска поезия, предизвикана от пламналата миналата учебна година любов. Трепетите на влюбената двойка бяха бурно аплодирани от всички съученички на обстрелваната от стрелите на Купидон девойка.

За пореден път и ученици и преподаватели се убедиха, че в “Марконис” освен на знания, човек може да се наслади и на задушевни емоции, които правят деня ни по-светъл, а в някои случаи дори свързват съдби. Най-пресен  пример за това миналото лято беше венчилото на двама бивши ученици на “Марконис”.

Екипът на училището използва случая да честити празника на всички влюбени и да им пожелае океани от чиста любов!!!