02.09.2012

На 30.08.2012 г. тържествено приключи ТРАДИЦИОННИЯ ЛЕТЕН ЕЗИКОВ ПРОЕКТ на “Марконис”. През целия месец август алтернативно (вместо на море или на басейн) учениците в проекта три пъти седмично по няколко астрономически часа намираха истинска прохлада в горещините в базата на “Марконис”, (която така или иначе разполага с климатична система). Единствено градусът на настроението им беше сериозно висок, защото освен че научиха повече английски, обучаваните ЗАЕДНО се потопиха в една красива лятна приказка с привкус на много емоции, артистизъм и творчество.

Под ръководството на своите опитни преподаватели г-жа Румяна Видинова и г-н Нийл Уотърс децата изживяха насладата от общуването на езика на Шекспир докато се забавляваха от сърце.

А във финалния ден от проекта театралната зала в училището “Театъра на синьото кадифе” се оказа тясна за всички желаещи да видят кулминацията на обучението – драматизацията на приказката “Новите дрехи на царя”, прекрасно изпълнена на английски език от участниците.

Веднага след постановката при официалното връчване на сертификатите за успешно завършен проект на учениците Управителят на “Марконис” Николай Николов подчерта, че всяка учебна година броят на желаещите да се включат в проекта се увеличава. Единствено се запазва тенденцията около 50% от тях да са деца основно от София, прекарващи летните месеци при баби и дядовци в Ботевград и региона. “За мен фактът, че дори клиентите от София, където разбираемо изборът на езикови училища е много по-богат, предпочитат “Марконис” за обучението на децата си през лятото епоредната индикация за това, че пътят и ноухауто на училище “Марконис” са верни”, заяви Н. Николов.

Сертификатите бяха връчени на учениците от англичанина Нийл Уотърс, който от своя страна сподели с тях и публиката, че е много впечатлен от ефекта на проекта, който е най-явен в повишаването на уменията на обучаваните да говорят английски език по-свободно и по-правилно. “Това е една прекрасна инициатива, която определено работи добре”, заяви с нескрито задоволство от свършената работа г-н Уотърс. В ответ под блясъка на светкавиците от фотоапаратите и видеокамерите на гостите съвсем заслужено учениците и техните преподаватели получиха бурните аплодисменти на публиката.