17.06.2014

За девета поредна година езиков център „Марконис” раздаде на своите възпитаници дипломите за завършване на учебната 2013-2014 година. 53-ма ученици получиха сертификати на Кеймбридж – първо най-малките от нивата Pre Junior и A Junior, а след това и възпитаниците от следващите три нива. Тази година пълните  отличници от положените изпити са 12, а 33 са постигнали оценки между 6.00 и 5.50, което е 62,3% от общия брой на оценките. Средният успех е Отличен 5,50, съобщи управителят Николай Николов.

Грандиозното шоу „Once upon a time” (Имало едно време) дари повече от два часа истинско вълшебство за присъстващите родители и гости. От сцената на Народно читалище „Хр.Ботев” показаха своя невероятен талант много от изявените ученици на езиковия център. Не случайно те бяха аплодирани и от главния мениджър и собственик на Отворения Изпитен Център на Университета Кеймбридж „AVO Bell”, г-жа Мариана Маркова. „Още веднъж в живота ми се доказа едно правило, че който може-може всичко”. Началото на тържествения спектакъл бе даден с кратък филм за успехите на езиковия център и управителят Николай Николов, който бе удостоен с почетен медал на 24 май за висок професионализъм и значим личен принос във внедряването на иновативни методи и практики в езиковото обучение.

Своите артистични заложби показаха момчетата и момичетата от театралния състав на „Марконис”, които успяха да внушат поуките от пиесата с разказа за лошата Джейн, от противопоставянето на безотговорността на съвременните ученици и примерното поведение на някогашните пионерчета и другарката Страхилова (в ролята Адела Осман). Своите музикални комплименти за публиката многократно отправяха трима изявени певци – Никола Григоров и  Любомира Вушева откриха спектакъла с парчето на Марк Антъни и Тина Арена „I want to spend my lifetime loving you”. В дует с Йоанна Иванова, Никола изпя още  „За тебе бях” на Лили Иванова и „Чуй ме” на Орлин Горанов и Марияна Попова, както и самостоятелното изпълнение на „La catedrale” по мюзикъла на “Парижката Света Богородица”. Любомира Вушева пък не пропусна да изпее една от любимите си песни – на Адел “Someone Like You”.

След тържественото внасяне знамената на РБългария, Европейския съюз и на езиков център „Марконис” ,под звуците на химна на училището, управителят  Николай Николов връчи почетни звания на преподаватели и ученици. Церемонията по награждаването с отличията предизвика много емоции и бурни аплодисменти.

Отличието „Ученик на годината 2014” и футболна топка получи Иван Веселинов за отлични академични познания по английски език, за завидния му ентусиазъм и отдаденост в учебния процес, за безусловната му артистичност и музикална адаптивност във всяка една ситуация.

Почетното звание „Главен репетитор” бе присъдено на Цецка Кирилова за безкрайните часове, прекарани в репетиционните зали и за безкористната помощ в организирането на мероприятията в „Марконис”, за отдадеността и търпението в творческата й работа.

Почетното звание „Госпожица творчески порив” получи Йонка Вутева за многократните й сценични участия, за високото качество на представянията й, за хореографските й умения и сценични дръзновения.

Мероприятията на езиковия център „Марконис” имат една емблематична водеща и тя е Полина Дишкова, която заслужено получи отличието „Водеща номер 1” за многобройните и професионални представяния на сцената и за приноса и в популяризиране мисията на Марконис”, за чара, топлината и спокойствието, с които зарежда атмосферата навсякъде, където се появи. Макар и абитуриентка тази година, управителят Николов изрази надежда, че тя и догодина ще бъде водеща на този тържествен концерт.

За изключителния си висок професионализъм в преподаването  на най-малките ученици, за завидния си ентусиазъм и творчески дух в работата, за подкрепата, която раздава с пълни шепи, отличието „Почетен учител на годината” бе присъдено за трети път на Румяна Видинова. Тя и г-жа Красимира Антонова получиха за усърдната си работа и по един ваучер за 4-дневна почивка на Охридското езеро.

В края на тържественото събитие управителят на „Марконис” Николай Николов съобщи, че от 4 до 22 август, грижата за любознателните деца продължава с провеждането на традиционния Детски летен езиков проект.

Източник:balkanec.bg