20.06.2020

Тази сутрин точно в 08:00 часа в Езиков център „Марконис” бяха посрещнати децата, които днес положиха изпит на PEARSON. Международният изпит се провежда за дванадесета поредна година.

Въпреки епидемията от COVID-19 изпити в Марконис продължават да се провеждат. Днес ще проведем международния изпит на „Pearson” за 12-та поредна година.

Ще бъде доста трудно, предвид условията, в които трябва да работим, но няма как това са международни и локални изисквания.
За дванадесета поредна година провеждаме тези изпити. Разликата тази година е, че заради пандемията броят на обучаваните, специално в детските нива е по-нисък. Но за мен е показателно колко е голям интересът към изпитите. Стандартно кампанията по записването на тези изпити е през месец март. Знаете, че на 13 март беше обявена епидемията и ние в офиса взехме решение да не я провеждаме и оставихме всичко в ръцете на родителите.

Всички обучавани, които са записани за изпит тази година, едва 50% от броя през миналата година, са тук само и единствено благодарение на желанието от страна на родителите. Много ме радва фактът, че на изпита има обучавани от всички нива.”
 Това каза управителят на Езиков център „Марконис” д-р Николай Николов.

Акредитираният изпитващ г-жа Гергана Муховска поздрави учениците в началото на изпитния ден:
„Първо искам да пожелая успех на всички. Надявам се да сте спокойни, за да можете да дадете най-доброто от себе си и да докажете, че всички тези усилия през изминалите месеци от наша и ваша страна не са били напразно и всички сме се справили успешно.

Д-р Николов добави: „Аз искрено се надявам, че резултатите ще бъдат поне толкова добри, както тези от пробните тестове. Всички обучавани, които виждаме тук и тези, които предстои да дойдат, но не са тук от мерки за сигурност, са обучавани, които са изкарали много високи резултати на предварителния изпит.

Както знаете от предишни години, изпитите се оценяват в Англия. Днес провеждаме изпита тук и в момента, в който запечатим изпитните материали те ще отпътуват за Англия и това трябва да се случи в рамките на 24 часа, в противен случай изпита се счита за невалиден.


Изключително сериозни са мерките за сигурност. Подлежим на 24-часов контрол преди изпитната дата и след нея. Всъщност в момента можем да получим такава проверка. Знае се точно къде стоят изпитните материали, които са строго запечатени.”
Влизането в езиковия център ставаше при строго спазване на санитарни и противоепидемични мерки.
Преди да започне изпитът пликовете с изпитните материали бяха отворени пред учениците.

Изпитната сесия започна от най-ниските нива, като в рамките на деня бяха изпитани и останалите нива.
Днес бяха изпитани всички обучавани, тъй като тази година са по-малко, специално в изпитите на „Пиърсън”- 28 в сравнение с близо 60 миналата година.

След няколко дни предстоят изпитите на „Cambridge”. Там кампанията за записването бе обявена доста преди епидемията и ще се явят над 50 обучавани.

„За мен е много важно, че тези традиции продължават. Те показват една много сериозна успеваемост. Много важно е, че тези изпити се провеждат и за високите нива, защото както знаете, благодарение на тези резултати нашите обучавани стават студенти в престижни университети в чужбина”, каза още д-р Николай Николов.


Източник: balkanec.bg