16.04.2016

За шеста поредна година днес  в езиков център “Марконис” започна провеждането на изпитите YLE на Cambridge English Language Assessment. На тях ще се явяват 45 от най-малките ученици на “Марконис” – нива BJ, AS и BS. Над 60 са регистрираните желаещи да положат изпит на Cambridge. За изпитите на PEARSON, които предстоят да се проведат през месец май пък са се записали до момента над 50 ученици на езиковия център. „Марконис” е училището с най-голям брой желаещи да се явят на изпитите на двата изпитни борда в Софийска област, а може би и в Северозападна Бълггария”, съобщи управителят Николай Николов.

За трети път чуждестранен изпитващ е Терънс Рандъл. Останалите изпитващи от езиков изпитен център AVO-София  са Йоана Николова, Румяна Орлоева, Ралица Русева и Александър Георгиев.

На въпрос пред медии  „Какви са вашите очаквания от днешния изпитен ден в езиков център „Марконис”  Ботевград?”, господин Рандъл отговори: „Бил съм и преди тук, така че не очаквам промяна в това отношение. Мисля, че децата в това училище винаги са много добре подготвени”.

„В днешния ден намирам известна символика. За шеста поредна година провеждаме изпити заедно с езиков изпитен център AVO, така че се надявам да има много шестици”, каза пред репортер на balkanec.bg управителят Николай Николов. Той благодари на г-н Рандъл за високата оценка. „За мен това е показателно, защото той е изтъкнат специалист”, допълни Николов.

Източник: balkanec.bg