25.04.2015

За пета учебна година днес в езиков  център „МАРКОНИС” се провеждат изпити на Университета Кеймбридж за най-малките му възпитаници чрез отворения изпитен център в София – „Авобел”. Тази година има 46 регистрации за детските нива, съобщи за balkanec.bg управителят Николай Николов. Изпитващи са англичанинът Теранс Рандъл и Светла Попова.
Вече 10 години обучавани на езиковия център полагат изпитите на Университета Кеймбридж.

Общо 62 са се регистрирали за изпитите на Кеймбридж засега, но се очаква да има поне няколко индивидуални регистрации. Същият е и броят на регистрациите за другия изпитен борд – PEARSON (отново 62 обучавани), но това не е окончателният брой на очакваните регистрации, каза Николов.

„За мен е много радостно, че за пореден път провеждаме изпити с „Авобел”. Учениците се справят добре, така че се надяваме резултатите да са добри”, заяви управителят на „Марконис”. Подобно бе и мнението и на Теранс Рандъл, който изпитва за втори път в “Марконис”. По думите на Николай Николов окончателните оценки ще станат ясни след месец, когато ще бъдат проверени работите. „Най-високите нива на тези изпити са входен билет за университетите за цял свят и в България. Напоследък много университети в нашата страна признават изпитите на Кеймбридж и  PEARSON. Радвам се за тази традиция, защото вече имаме доста студенти в чужбина, които са получили сертификати  за най-високите нива на двата борда. Така или иначе е много важно да се вземат всички изпити, за да се трупа опит в полагането на изпитите. За малките ученици пък е важно, защото получават допълнителна мотивация и желание за работа”, посочи Николай Николов.
По думите му тези изпити са важни, тъй като представляват външен атестат на преподавателите в „Марконис” и на самите обучавани. „Нашите обучавани могат да бъдат убедени, че по този начин има обективност в оценяването”, допълни Николов. Предстои провеждането на писмен и устен изпит на борда на PEARSON през първата половина на май.

Източник: balkanec.bg