22.12.2009

Точно в 19,45 часа снощи пред хотел „Ботевград” на ботевградска земя стъпи най-яркият представител на династията Тюдор крал Хенри VIII с една от шестте си съпруги. Кралското семейство слезе от бяла лимузина и развявайки знамето на езиков център „Марконис” под звуците на общински духов оркестър тропна едно Дунавско хоро. По нищо не личеше, че управителят на езиковия център Николай Николов и неговата половинка Поли са превъплътени в образа на кралското семейство, защото от тях струеше истински аристократизъм.

Юбилейното издание – 5-то поред, на годишния маскен бал на езиков център „Марконис” и тази година бе белязано от много пищност, изтънченост, настроение и оригиналност.

За стотици ученици на „Марконис” и техните родители годишният маскен бал е дългоочаквано с нетърпение събитие. Месеци преди него се раждат идеите за костюми и образи, а подготовката за галавечерта започва от сутринта.

По червения килим минаха Пипилота, Червената шапчица, Добрата фея и зли духове, ангели крилати и дяволи рогати, арабски шейх и индийска танцьорка, чичо доктор, водолаз и още много и много герои от вълшебния и реален свят.

Николай Николов са бе постарал нищо да не липсва на участниците в маскения бал – от отрупаните маси до нажеженото до червено настроение. Във вихъра на танца са впуснаха деца, учители и родители. А коледната емоция стигна апогея си, когато в ресторанта на хотел „Ботевград” пристигна добрия старец  Дядо Коледа, съпровождан от Снежанка и едно от своите работливи джуджета. Той раздаде много подаръци на тези, които можеха да му отговорят на неговия език – английския.

Приз за „Заслужил фен на „Марконис” Николай Николов връчи на Краси Сайков за за отромния му принос в организацията и реализирането на маскените балове, за топлата му подкрепа в най-напрегнатите моменти, за безусловното му приятелство и несравнима човечност.  Трогнат от полученото призвание, заслужилият фен си пожела всички да бъдат отново заедно и на 25-та годишнина на езиковия център и маскен бал.

„В Ботевград има толкова много таланти, колкото никъде другаде в България. Когато преди пет  години този маскен бал беше направен за първи път и тук бяха около стотина човека, сега виждате четири-пет пъти повече, аз си мислех, че сме постигнали нещо велико, защото наистина трудно се организира мероприятие с подобни мащаби.

Колкото и да е трудно обаче, това си заслужава и вече е категорична традиция – за нея сте виновни всички”, обърна се с благодарност управителят на „Марконис”.

Вечерта продължи с дискотека и много забавни игри.