20.06.2023

Грандиозно тържество по случай завършването на учебната година на Езиков център „Марконис”. След прекъсване, церемонията се състоя отново на сцената на НЧ „Христо Ботев – 1884”, както обикновено бяхме свикнали да се провежда това събитие. Поради пандемията, последните три години дипломите бяха връчвани в двора на училищната библиотека на езиковия център, но все така в официална, тържествена обстановка, със специално отношение към всеки преподавател и обучаван.

В началото на празничната вечер, преди официалната церемония по връчването на дипломи, отличия и сертификати, гостите имаха удоволствието да се насладят на театралните способности на ученици на „Марконис”, които представиха специално подготвена от тях постановка „Сватба е”.

След артистичното представяне на обучаваните започна официалната церемония. Управителят на Езиков център „Марконис” д-р Николай Николов изрази вълнението си:
„Изключително много се вълнувам, защото тази сцена, в продължение на три години я позабравихме, но отново сме на нея.
Това, което видяхте тази вечер, беше постигнато от тези прекрасни деца само за две седмици и три репетиции”, отбеляза д-р Николов.

Управителят на езиковия център отново бе подготвил изненади. Почетното звание „Ученик на годината 2023” бе присъдено на Виктор Нинов, който сподели с вълнение, че е приет да продължи обучението си в Университета по приложни науки в Хага.
Със званието „Учител на годината 2023” бе удостоена г-жа Радка Иванович. Всеки преподавател и член на колектива бе награден с признание и отличие за работата си, както следва: „Г-ца подкрепа” – Цецка Кирилова, „Г-жа отдаденост” – Славка Иванова, „Г-жа креативност” – Йоанна Методиева, „Г-жа прилежност” – Ивелина Коларска, „Г-ца комуникация” Келса Смит „Г-ца организираност” – Поля Николова.

Под звуците на химна на училището, на крака бяха посрещнати най-малките обучавани на Езиков център „Марконис”, които на сцената получиха свидетелства за успешно завършената учебна година.

На сцената тържествено бяха раздадени и сертификатите на най-малките обучавани от изпитите на Университета Кеймбридж. Те бяха връчени от д-р Николай Николов и представителя от изпитен център АВО г-жа Димитрина Златева – координатор акаунт мениджъри за изпитите на Cambridge.

Управителят д-р Николов съобщи с гордост резултатите – общо 28 оценки, от тях 14 пълни шестици, 12 с оценка между 5,50 и 6,00 и само две петици.

„По традиция езиков център „Марконис” има едни от най-високите резултати в страната, но тази година са наистина изключителни. Сигурна съм, че ако бях проверила резултатите на всички явили се на изпитите на Кеймбридж, дори извън страната, тези на Вашите деца щяха да са най-добри. Начинът, по който се работи, това, което правите на своите тържества и по време на учебната година, колеги, е нещо, което се надявам да видят много повече хора и така както вълнувате мен, надявам се да развълнуват и другите, за да дадете пример и те да започнат да подражават на Вас и с такова вълнение, любов и ентусиазъм да правят всичко за децата.

Деца, продължавайте все така, минавайте граници, доказвайте себе си и вземете всички останали изпити в живота, които Ви предстоят така, както взехте и тези.” – Това каза г-жа Димитрина Златева в емоционалното си обръщение към екипът и възпитаницитена Езиков център „Марконис”.

За финал на празничната вечер всички се събраха на сцената за обща снимка.

Източник: balkanec.bg