Българската асоциация за качествени езикови услуги “ОПТИМА” е единственият орган у нас, упълномощен да прилага акредитационния механизъм за качествени езикови услуги.

БАКЕУ „ОПТИМА“ е асоцииран член на EAQUALS – Международната организация за оценка и акредитация на качеството в езиковите услуги или „елитният клуб“, както често е назовавана от членовете си и редица други образователни институции в областта на чуждоезиковото обучение.

През 2010 год. „МАРКОНИС“ стана пълноправен член на „ОПТИМА“, а през 2015 год. и АКРЕДИТИРАН ЧЛЕН на престижната организация след тежка акредитационна инспекция, която училището премина с две отличия.

PEARSON” е най-голямата образователна компания в света. Базирана е в Лондон, Обединеното Кралство. Част от услугите й са свързани с провеждане на престижни международно признати изпити, каквито са и изпитите Pearson English International Certificate (преди назовавани Pearson Tests of English).

От месец март, 2009 г. „МАРКОНИС“ е международно-акредитиран ОТВОРЕН ИЗПИТЕН ЦЕНТЪР за изпитите на “PEARSONPearson Tests of English General и Pearson Tests of English Young Learners (понастоящем Pearson English International Certificate General и Pearson English International Certificate Young Learners). Това стана възможно след преминаване на акредитационна процедура и инспекция със съдействието на най-стария корпоративен партньор на „Марконис“ – Издателство „САН Про“. От близо 30 години „САН Про“ е българският изключителен представител на водещата световна компания “PEARSON.

 

Изпитите на “PEARSON са гарант за качество и високи стандарти в чуждоезиковите компетенции на преминалите ги обучавани. Всички нива на Pearson English International Certificate (General) се издават от “Edexcel и са акредитирани от “Ofqual във Великобритания като “ESOL International Qualifications. Това позволява сертификатите след успешно полагане на тези изпити да се използват от кандидат-студентите като верификация за нивото им на владеене на  английски език като чужд пред висши учебни заведения в цял свят.

За екипа на „МАРКОНИС“ е удоволствие да сподели факта, че постоянно нараства броят на вече бивши обучавани на училището, които са приети студенти в престижни европейски и американски университети и в процеса на кандидатстването си са приложили именно тези сертификати в пакета с останалите необходими документи.