22.04.2015

Учениците от езикови нива AS и CS на “Марконис” отпразнуваха един от най-големите празници, отбелязвани по цял свят – Международният ден на Земята по един забавен и нетрадиционен начин – с открит урок на английски език в зоната на градинската библиотека на училището. Наслаждавайки се на хубавото време, малчуганите се запознаха с интересни факти, свърани с честването на празника през годините. А по-късно, отговориха на въпроси по темата и споделиха своите знания със съучениците и преподавателите си.

Въпреки възрастта си и все още сравнително краткия път, който са изминали в езиковото си обучение, децата показаха завидни познания на тема опазване на околната среда под формата на викторина и интересни игри на английски език, които преподавателите им Цецка Кирилова, Петя Петрова и Румяна Видинова бяха подготвили.

Възпитаниците на “Марконис” от ниво CS пресъздадоха за своите по-малки съученици живи картини, като задачата на малчуганите беше да открият и опишат приликите и разликите. А в последната от поредицата игри – „Истина или Лъжа“, всеки участник трябваше да каже факт, свързан с Деня на Земята и опазването на околната среда, докато съотборниците му трябваше да преценят дали твърдението е истина или лъжа.

Урокът на открито беше осмата от поредицата инициативи по случай десетата годишнина на “Марконис”.