02.06.2012

Поредният успех за елитното езиково училище в Ботевград беше постигнат на 2 юни (събота), когато бяха обявени имената на победителите в националния конкурс на Българската Асоциация за Качествени Езикови Услуги „ОПТИМА” на тема „Моят свят в многоезична Европа”.

Сред отлично представилите се в конкурса са и три ученички от ‘Марконис’ – Стефания Илиева (участвала с мултимедиен проект в категорията 15-18 години), Цветомила Курдова (участвала с есе в категорията 15 – 18 години) и Зорница Вутева (участвала със съчинение в категорията 11 – 14 години).

Освен с грамоти със знака за качество на Българската Асоциация за Качествени Езикови Услуги “Оптима” – единственият орган у нас, упълномощен да прилага акредитационния механизъм за качествени езикови услуги, участниците в националния конкурс бяха отличени и с предметни награди под формата на речници, книги и граматики осигурени от любезните спонсори на събитието – Pearson Longman, Oxford University PressПърва Частна Английска Езикова Гимназия “Уилям Шекспир”, Езиков Школа “Иберика” и Езиков Школа “Престиж”.

В конкурса участваха над 100 ученици от цялата страна от частни и държавни образователни институции във и извън системата на училищата членове на БАКЕУ “Оптима”, пълноправен член на която е и езиковия център “Марконис” в Ботевград.

Награждаването  се състоя в Конферентен център “Венус” в София по време на Международната конференция “Multilingualism in ELT” по проект Multilingual Toolkit for European Mobility (MULTEMO) по секторна програма „Леонардо да Винчи”- един от международните проекти по които работи Българската Асоциация за Качествени Езикови Услуги в сътрудничество със своите партньори от Великобритания, Германия, Испания, Литва и Холандия.

Управителят на “Марконис” Николай Николов, както и колегата му Румяна Видинова – преподавател по английски език, които бяха сред участниците на международната конференция, бяха повече от приятно изненадани, когато чуха името на  “Марконис” сред няколкото имена на отличени институции за активно участие на техните обучаеми в националния ученически конкурс на “Оптима”.

“За мен получаването на отличие от единствения орган в страната упълномощен да контролира прилагането на стандартите в езиковото обучение е изключително висока оценка на резултатите от академичната дейност в нашето училище.”, сподели с нескрито задоволство Управителят на “Марконис”.

Грамотата с отличието на “Марконис” бе връчена на Николай Николов лично от Председателя на БАКЕУ “Оптима” – Доц. д-р Галя Матева.