28.03.2016

Обучението по английски език в Езиков Център “Марконис” винаги е било съчетание от традиции и иновации. Освен чрез доказано успешните традиционни обучителни практики, изучаващите английски език като чужд деца и юноши усвояват новите знания и посредством творческо-артистични дейности на чуждия език цел.

В това отново убедиха възторжената си публика учениците от езикови нива BJ и AS, които на 27 март, 2016 г. под ръководството на своята учителка г-жа Румяна Видинова в театралната зала “Синьото кадифе” на “Марконис” показаха по време на поредния традиционен открит урок какво са научили през първия учебен срок на учебната 2015/2016 година.

Децата демонстрираха талантите си докато осъзнато и умело използваха чуждия език в забавни скечове и докато пееха и танцуваха под звуците на популярни мелодии на “АВВА”. Особено атрактивна беше изявата на малчуганите в “скеча за великаните” и “медицинския скеч”. Помощник на г-жа Видинова в хореографията на изпълненията беше бившата възпитаничка на “Марконис” г-ца Михаела Дойчева.

Гост на събитието беше и Управителят на “Марконис” г-н Николай Николов, който развълнувано изрази приятните си впечатления от видяното и сърдечно благодари на децата и на г-жа Видинова за постиженията им, които освен в класната стая по време на инспекциите му, както самият той сподели, ясно проличаха и на сцената.

Своето езиково ниво по английски език учениците на езиковия център ще могат да покажат и докажат по време на предстоящите международно-признати изпити на Университета Кеймбридж през месец април т. г. и на Пиърсън през месец май, които отново традицинно обучаваните в “Марконис” полагат всяка академична година.

“Вътрешната оценка на знанията на учениците ни под формата на текущо оценяване и демонстрации по време на открити уроци като днешния, както и външната независима международна оценка от експертите на изпитните бордове на Кеймбридж и Пиърсън са изключително важна част от процеса на чуждоезиковото обучение и аз съм истински щастлив, че това е реалност в нашето училище още от създаването му преди повече от 10 години”, заяви г-н Николов след артистичното представяне на малките възпитаници на ръководената от него чуждоезикова образователна институция.

Източник: balkanec.bg