13.09.2012

Когато преди три години постъпихте като учител в частното училище в Ботевград, мислехте ли, че ще се задържите толкова дълго?

Да, определено. Когато за първи път се срещнах с г-н Николов разбрах, че той е един различен шеф от всички останали. Когато човек работи с него в училището, той бива третиран по-скоро като приятел или член от голямото семейство, а не просто като колега.  В “Марконис” това отношение е към всички, включително и към учениците. Прекрасно място за работа и преподаване е.

Какво един британец  може да хареса в България / и в Ботевград/?

България е много различна от Обединеното Кралство –културата, храната, начинът, по който се правят нещата…

Да се живее в Ботевград е приятно. Градът не е нито прекалено голям, нито прекалено малък и имам толкова много приятели. Тук хората са дружелюбни и мисля, че това е едно чудесно място за живеене.

Какво е за Вас работата в “Марконис”?

Без съмнение това е най-доброто училище, което някога съм виждал. “Марконис” наистина е невероятно място за преподаване и дори не бих могъл  да си мечтая за нещо по-добро от това.

Какво научихте за нас, българите?

Българите имат различна култура и обичаи от нашите. Научих доста неща живеейки тук.

Като особено забележима народностна черта бих отбелязал, че българите са семейно ориентирани; и то много повече от британците. Мисля, че това е страхотно.

Вие учите децата на английски, а какво научихте Вие от българския език?

Българският език е много различен от английския. Въпреки, че вече доста съм научил, имам проблеми с българската граматика. До определена степен мога да говоря езика и въпреки, че правя грешки като говоря, хората ме разбират. Така или иначе обаче, още продължавам да го уча и вярвам, че някой ден ще го говоря свободно.