15.08.2009

По традиция новата учебна година в езиков център „Марконис“ бе открита на големия християнски празник на 14 септември – Кръстовден. Празничен благослов и водосвет за здраве и успехи при овладяване на чуждите езици отслужи архиерейският наместник отец Тошко Димитров.

Стартът на учебната 2009/2010 година бе даден със специален ритуал, който е запазена марка на училището – издигане на националния флаг, знамето на ЕС и флага на езиковия център.

Ученици с букети, гости и приятели на школото бяха посрещнати пред красивата сграда на центъра с изпълненията на общински духов оркестър с диригент Иванка Савова. За доброто настроение на всички бяха закачливите народни танци, изпълнени от танцьорите на “Ботевградски ритми”.

Управителят на “Марконис” Николай Николов поздрави за пета поредна година присъстващите със започването на учебните занимания. В словото си не пропусна да подчертае големите възможности, които езиковият център предоставя на своите клиенти като образователна система, която набляга на духовното и индивидуално развитие на своите ученици – система, която помага на всеки един ученик да разкрие и развие своите индивидуални способности.

През това лято възпитаниците на “Марконис” са постигнали върхови успехи в кандидат-студентската кампания и при покриването на тестовете на университета в Кеймбридж.

Изненадата при представянето на преподавателския колектив бе Нийл Уотърс, който ще води на учениците от всички нива разговорен английски език. 38-годишният англичанин е очарован от нашия град и смята да живее със съпругата си, ботевградчанка, и малкият им син Николай в Ботевград.

Нови преподаватели още са Диана Ганева, Радка Велинова, Драганка Тепавичарова и възпитаникът на “Марконис” Йордан Добрев.

Желаещите могат да изучават освен английски, немски, френски и италиански, испански,руски, гръцки, турски и китайски езици.