22.05.2013

Поводът за импровизираното събиране е завръщането в САЩ на Вера – една от американските доброволки преподаващи разговорен английски на учениците от “Марконис”. До края на учебната година часовете на Вера ще бъдат взети от колежката и Александрия (Алекс).

От празничната атмосфера царяща в конферентната зала на училището вчера следобед се възползваха основно най-големите ученици от групи Pre-FCE и CAE, за които Вера и Алекс бяха приготвили примамливи американски кулинарни изкушения от фъстъчено масло, като Buckeyes – десертчета от фъстъчено масло и пудра захар с глазура от плътен млечен шоколад, PB&J – сандвичи от фъстъчено масло и сладко желе , сандвичи от фъстъчено масло и бабани, сладки от фъстъчено масло, както и Corndogs –  царевични хлебчета под формата на хотдог.

Символично загърната с американския флаг Вера, като заминаваща за Щатите, както и Алекс загърната с българския флаг, като оставаща в България поне до края на лятото се раздадоха тотално в партито и се забавляваха от сърце с учениците си около отрупаната с храна “маса” на фона на добре подбрана американска съвременна музика.

Партито продължи няколко незабравими за участниците в него часа.