15.09.2017

Новата учебна година в езиков център „Марконис” бе открита днес тържествено в 18.00ч , по традиция на Кръстовден. Управителят д-р Николай Николов обяви три важни новости, които бележат старта на обучението. През учебната 2016/2017 година 140 обучавани на „Марконис” положиха международно признатите изпити на Кеймбридж и Пиърсън и няма нито един скъсан. От тях 50% имат отличен успех. На второ място „Марконис” има ново лого, чиято символика диктува мотото „ Умения завинаги” (artes in perpetuo), чрез двете лъвчета – символ на силата, държащи книга. На трето място тази нова учебна година в „Марконис” ще преподават Келса Смит от САЩ и Нийл Уотърс от Англия. 

Управителят представи пред ученици и родители преподавателския състав – учителят с най-дългогодишен стаж Румяна Видинова, трикратен носител на почетното звание „Учител на годината на Марконис” и „Заслужил учител на Марконис”; Гергана Муховска – акредитиран изпитващ за изпитите на Пиърсън; Цецка Кирилова – обучаваща тийнейджърите; Нели Дакова – обучаващ детските нива и „Учител на годината” за 2017; 22-годишната Полина Дишкова – една от 7-те обучавани в „Марконис”, която има възможността да преподава в езиковия център и офис асистентът Красимира Иванова. Официален гост на събитието бе Антоанета Цекова – дългогодишен учител по английски език от АВО – изпитен център на изпитите на Университета Кеймбридж. 

Приветствие към ученици, родители и преподаватели отправи Келса Смит, която на български език каза „Добър вечер, Добре дошли!”. Г-жа Смит е преподавател от АВО езиков и изпитен център, а преди това е преподавала в Американския колеж в София. Келса Смит изрази надежда, не само тя да научи учениците на английски, но и те от своя страна да я научат на българска култура и език. Д-р Николай Николов заяви, че г-жа Смит е гост-преподавател в „Марконис”, благодарение на сътрудничеството на езиковия център с АВО езиков и изпитен център – София. 

Отец Борис – Архиерейски наместник, отслужи празничен водосвет за здраве и успехи на всички през новата учебна година. Той пожела на всички деца, които посещават езиков център „Марконис” да преуспяват в чуждите езици, защото „във всяка една работа се изискват познания по английски език, та и повече езици. „В тази глобализация, когато човек иска да стигне във всеки край на света, е необходимо да знае език и да се справя сам и да общува свободно”. Той пожела успех и на д-р Николов и всички преподаватели – „Като един екип да преуспявате в обучението на децата”, каза Отец Борис. 

Под звуците на Градски духов оркестър-Ботевград бяха вдигнати знамената на Република България, Европейския съюз и езиков център „Марконис”. Г-жа Румяна Видинова и д-р Николай Николов дадоха официално старт на учебната 2017/2018 година. Последва танцов подарък с фолклорни изпълнения на формация „Плевен”. 

„Респектът, който изпитвам към вас и това, заради което съм тук днес, е именно мъдростта ви, защото английският език не е лукс, а необходимост”, каза Антоанета Цекова от езиков и изпитен център АВО -София. По думите й е важно да учиш, „но мъдро е да вземеш в ръцете си документ, с който можеш да продължиш да учиш, да работиш или може да ти потрябва в някой момент. Мъдрост е да оцениш смисъла на най-старите сертификати в света- на Университета Кеймбридж”, подчерта г-жа Цекова. За своя колега д-р Николай Николов тя изрази една реалистична оценка на преподавателските и изпитващи екипи, тъй като той е един от изпитващите за сертификатите на Университета Кеймбридж за България, без правото да изпитва в езиков център „Марконис”, като негов управител. „ В присъствието на Николай Николов децата се чувстват спокойни, той им вдъхва увереност и е прекрасен преподавател. Надявам се още дълги години да изпитваме с него в различни кътчета на страната – 38 града”, заяви Антоанета Цекова. Тя връчи сертификати на Университета Кеймбридж на обучавани в „Марконис” от високите нива. Други 63 възпитаници на езиковия център предстои да получат сертификати на Пиърсън през ноември. 

Източник: balkanec.bg