15.09.2010

По традиция навръх  християнския празник Кръстовден  за шести пореден път  езиков център „Марконис” откри учебната година.

Тържеството започна с изпълнения на общински духов оркестър и химна на шампионите на Фреди Меркюри.  В  уводните думи на водещата бе отбелязан фактът, че „Марконис” е синоним на знания, умения, хъс  и амбиция.

Приветствие към десетките ученици и техните родители отправи управителят на езиковия център Николай Николов. „За шест години ние доказахме, че можем да прилагаме успешно международно признатите изпити и да се забавляваме заедно”, каза той на своите ученици.

Николов  раздаде 76 международни сертификата за успешно положени изпити на Университета Кеймбридж и  Лондонския университет Pearson Tests of English. Той съобщи, че ученици на „Марконис”  вече са студенти в престижни специалности в български и международни университети.

Почетен приз „Заслужил ученик на „Марконис” за първи път бе връчен на Габи Братанова, която за три години успя да вземе пет международни сертификата. За усилена работа и високи постижения почетното звание „Мистър Ноу Хау” бе връчено на Видин Велчев  – с два международни сертификата само за една година.

Поздравителен адрес езиковият център получи от Bulgarian Examination Board, в който се казва ,че училището има най-добрият среден успех от положените изпити – отличен, от всички училища в България.