22.04.2017

За седма поредна година възпитаниците на езиков център „Марконис” се явяват на изпитите на Университета Кеймбридж. 

Общо 49 ученици от 3 нива, с преподаватели Румяна Видинова и Нели Дакова, прекрачиха днес прага на училището с вълнение, преди да получат материалите за изпита. 

За първи път „Марконис” провежда изпитите на Университета Кеймбридж през 2011г. От тогава до днешна дата желаещите се увеличават с всяка изминала година. 

Изпитващи са от Отворен изпитен център за изпитите на Кеймбридж и международен център за квалификация на преподаватели “АВО-Бел”. Днес това са Николай Борисов, координатор на изпитите на Кеймбридж, Териза Костов, Румяна Оролоева и Евгения Якимова. 

Крайните резултати от изпита ще станат ясни до един месец, съобщи за balkanec.bg Гергана Муховска, преподавател в “Марконис”. 

„Радвам се, че за поредна година сме домакини на нашите колеги от изпитен център АВО. За седма поредна година провеждаме изпити на Кеймбридж с най-малките ни ученици. Тенденцията, която се наблюдава при тях, е че има все по-голям брой желаещи да се явят и да вземат международен сертификат, който ще спомогне за тяхното бъдещо утвърждаване и развитие”, заяви Муховска. Тя пожела успех на възпитаниците на „Марконис” преди старта на изпита, който бе в 10.00ч. 

Управителят на езиков център „Марконис” д-р Николай Николов, който е в чужбина, изрази в телефонен разговор свето задоволство от големия интерес на децата да повишат не само своите знания, но и квалификация. Д-р Николов участва днес с доклад в международна конференцияпо чуждоезиково обучение в Университета на Барселона.

„За мен е изключително радващ фактът, че тази година имаме повече регистрирани кандидати, както за изпитите на Университета Кеймбридж, така и за изпитите на Пиърсън. Общо за двата борда кандидатите към днешна дата са над 130, но тази цифра още не е окончателна. Изключително много се радвам, че тези наши ученици ще имат възможността да покажат през независими международни оценители, какво знаят и могат по изучавания от тях английски език. А за една не малка част от тези кандидати, които ще получат сертификатите, надявам се след успешно представяне, са документи за прием във висши учебни заведения в България и чужбина. Искрено се надявам след тазгодишните изпитни сесии списъкът на приети студенти, след подготовката им в Марконис, да се увеличи. Използвам случая да пожелая на всички кандидати успех и добра концентрация по време на изпитите, защото те не са никак лесни, особено в трите най-високи нива, според Общата европейска езикова рамка В2, С1 и С2″.

Източник: balkanec.bg