01.07.2009

Тържествената церемония на 30 юни за раздаване на свидетелствата за завършена учебна година 2008-2009 на езиков център “Марконис” мина под мотото “Love me do” (“Наистина ме обичай!”).

36 пълни отличници от международно акредитирания езиков център “Марконис” получиха сертификационен документ, удостоверяващ тяхното приключване на учебната година с отличен успех. По традиция на всички деца бяха връчени свидетелства за индивидуалната им успеваемост през годината от собственика на езиковия център Николай Николов в големия салон на читалище “Христо Ботев”.

Почетното звание “Ученик на годината” и черен кожен въртящ се стол получи Мартин Тихомиров Иванов. За отлични академични постижения Марина Иванова бе обявена за “Мис Напредък”. Тъй като тя е приета да учи в Дубай, на младата дама бе подарена карта на България, български гювеч и CD комплект с българска музика. Водещите на програмата – Йоана и Деница, които имат сертификати от Кембридж, получиха карти на столицата, защото тази година кандидатстват в Софийския университет. “Благодаря на човека, който ми показа, че с английския език можем да бъдем приятели, на човека, който ме накара да се боря и отстоявам себе си”, развълнувана, с тези думи Йоана се обърна към преподавателя и управителя Николай Николов.

На фона на класическата песен на Beatles (Бийтълс) “Love me do” в препълнената зала възпитаниците на езиковия център поднесоха на своите родители и гости подготвената от самите тях артистична програма. Замисълът на шоу програмата включваше сценки, в които децата демонстрираха владеене на английски език, политически скечове, акробатика и много емоции в танците на фона на прекрасно озвучаване и украса на сцената. Изнендващо в буйните ритми на хореографията на българските хора се включи и самият собственик на езиковия център Николай Николов. Така възпитаниците на “Марконис” отново доказаха, че имат изградена система за честване на събития и празници.

“Благодаря на тези невероятни деца и за мен е Божи дар, че съм управител на “Марконис”. При нас учениците за 4 години са все повече и повече, благодарение на енергичните преподаватели и квалифицирани филолози, които са в крак с времето и знаят какво да поднесат и изискват от учениците, отворени са за най-новите и успешни методи на чуждоезиковото обучение”, категоричен бе в приветствието си в края на учебната година младият управител на “Марконис” Николай Николов.