20.08.2017

През учебната 2016/2017 год. учениците на Езиков център “Марконис” постигнаха още по-добри резултати от предходната учебна година. От явилите се на международно-признати изпити по английски език като чужд 140 обучавани (общо и за двата изпитни борда – на Университета Кеймбридж /77 кандидати/ и на Пиърсън /63 кандидати/) 70 обучавани са изкарали отлични оценки (50% от общия брой на кандидатите). 35% са оценките “Много добър” според шестобалната система, а 15% са оценките “Добър” според шестобалната система. И тази година нито един обучаван не е скъсан на изпитите!

За 45 обучавани от високите нива (В2, С1 и С2 според Общата европейска езикова рамка) оценките от международно-признатите изпити могат да послужат за прием във висши учебни заведения в България и чужбина.

“Изключително много се радвам, че отличните резултати са вече традиция за обучваните в нашето училище. Много съм щастлив и от факта, че за поредна година на изпитите и на двата изпитни борда – на Кеймбридж и на Пиърсън – се явиха обучавани и на ниво С2 (най-високото ниво според Общата европейска езикова рамка) и се справиха прекрасно, което им осигури много ценни международно-признати сертификати, удостоверяващи чуждоезиковите им знания”, развълнувано коментира резултатите Управителят на “Марконис” д-р Николай Николов. “За мен е чест да ръководя и да преподавам в училище с толкова талантливи и знаещи ученици и екип, който е изключително отдаден на работата. Използвам случая освен да поздравя обучаваните за внушителните им резултати, да благодаря и на колегите преподаватели, чиито доказано висок професионализъм и любов към учителската мисия са сред основните причини нашите ученици да са толкова много успели!”, добави д-р Николов.

Записването за новата учебна 2017-2018 година вече тече, а официалният й старт по традиция ще бъде даден на Кръстовден (14 септември, 2017 г.), обявиха от ръководството на езиковия център.

Източник: balkanec.bg