18.08.2018

През учебната 2017/2018 год. учениците на Езиков център “Марконис” постигнаха поредните завидни резултати на международно признатите изпити по английски език като чужд на Университета Кеймбридж и на Пиърсън. През априлската, майската, юнската и юлската изпитни сесии 2018 г.  престижните изпити положиха 128 обучавани от “Марконис” (общо и за двата изпитни борда – на Университета Кеймбридж /60 кандидати/ и на Пиърсън /68 кандидати/). 91 обучавани са изкарали оценки между “Много добър” и “Отличен” според шестобалната система (71.1% от общия брой на кандидатите)Пълните шестици са 43 на брой.

 И тази година нито един обучаван не е скъсан на изпитите!

“Всяко лято имам честта и удоволствието да коментирам прекрасните резултати на обучаваните от нашето училище. И се радвам, че отново имаме много поводи за голяма радост. Много съм щастлив и от факта, че продължава традицията на изпитите и на двата изпитни борда – на Кеймбридж и на Пиърсън – да се явяват наши обучавани и на ниво С2 (най-високото според Общата европейска езикова рамка) и да се справят толкова достойно с това предизвикателство. А наградата им е получаването на изключително ценни международно признати сертификати, удостоверяващи чуждоезиковите им знания и умения, с които могат да кандидатстват за обучение в чуждестранни университети”, с видимо вълнение коментира резултатите на своите възпитаници Управителят на “Марконис” д-р Николай Николов. Той сърдечно благодари и на колегите си преподаватели, които “с доказано висок професионализъм и любов в работата си отварят широк път към нови хоризонти и още по-значими успехи за подрастващите!”.

Тази година за 48 обучавани от високите нива (В2, С1 и С2 според Общата европейска езикова рамка) резултатите от международно признатите изпити могат да послужат за прием във висши учебни заведения в чужбина и у нас.

Според д-р Николов “трудно можем да говорим за качество в обучението без външна независима оценка на знанията на учениците”. “Именно това са изпитите на Кеймбридж и на Пиърсън – гарант за реални постижения и знания, освен възможностите, които откриват за притежателите на престижните сертификати.”, добави Управителят на езиковия център.

Записването за новата учебна 2018-2019 година вече тече, а официалният й старт по традиция ще бъде даден на Кръстовден (14 септември, 2018 г.), обявиха от ръководството на езиковия център.

Източник: balkanec.bg