31.07.2012

60.5% са отличните оценки, а успеваемостта за поредна учебна година е 100%

След сериозната им езикова подготовка в рамките на изтеклата учебна 2011/2012 година учениците на най-голямото частно езиково училище в региона  за пореден път достойно защитиха високата класа на марката “Марконис”, като постигнаха рекордно високи резултати на международно-признатите изпити на два независими изпитни борда – на Университета Кеймбридж и на Пиърсън.

От явилите се 124 ученици от “Марконис” на изпитите на Cambridge ESOL и PEARSON няма нито един скъсан, а броят на шестиците достига рекордните 60.5% (75 от кандидатите положили изпитите).

През изминалата 2011/2012 учебна година 58 възпитаници на “Марконис” се явиха на изпитите по английски език на най-престижния университет в света – University of Cambridge, а броят на положилите международно-признатите изпити на PEARSON достигна 66 ученици. Сходният брой на кандидатите на двата вида изпити определено е нещо положително, защото този факт, както и високите резултати от изпитите правят представителната извадка за солидно високото ниво на езиковата подготовка в училището повече от красноречива.

Тъй като “Марконис” е международно-акредитиран отворен изпитен център за изпитите на PEARSON и оторизиран подготвителен център за изпитите на Cambridge ESOLтрадиционно на тези изпити се явяват десетки ученици от всички езикови нива и възрастови групи, които се обучават в “Марконис”.

Тенденцията бе запазена и през изминалата учебна година, а фактът, че броят на отличниците е равномерно разпределен в различните езикови нива  е безусловно доказателство за едно наистина КАЧЕСТВЕНО ЕЗИКОВО ОБУЧЕНИЕ, което получават всички обучавани в “Марконис”.

За 31 от учениците (обучаваните в сертификатните класове – Pre-FCE,  FCE и CAE)  дипломите, които ще получат могат да им послужат като документи за прием във ВУЗ-ове в България и в чужбина, както и като верификация за ниво на владеене на английски език, която да послужи пред бъдещи работодатели.

Таблиците на статистиката по-долу показват по-детайлно представянето на учениците на “Марконис” на международно-признатите изпити.