19.12.2017

За тринадесета поредна година езиков център „Марконис” организира Маскен бал за своите многобройни възпитаници, техните преподаватели и родители. Зала „Ботевград” посрещна за невероятно шоу десетките излезнали от приказките чудновати герои – принцеси, принцове, рицари, дяволчета, Мики Маус-чета, Пипи Дългото чорапче, ходещи скелети, костенурки нинджи, джуджета и др. Управителят д-р Николай Николов и съпругата му Павлинка бяха облечени като цар и царица. Те пристигнаха точно в 19.30 през входа на хотел „Ботевград”, за да поведат Дунавското хоро.

По традиция официалното откриване на събитието бе поверено на Градски духов оркестър с диригент Иванка Савова. 

Приветствие към всички отправи в 20.00ч управителят д-р Николов. С нескрито вълнение той обяви,че Маскеният бал е най-невероятния празник в Марконис, благодарение на неговите възпитаници.

„Тази вечер най-голямата изненада сте всички вие скъпи деца, толкова усмихнати и очакващи с нетърпение да се забавлявате. Добре дошли и вярвам, че наистина ще бъде така”, каза управителят на езиковото училище.
Истинските забавления започнаха веднага. DJ Марин Маринов покани на дансинга само с BG парчета и никаква чалга. 

Какво е детски празник без истински игри?! Д-р Николов се бе погрижил за невероятното настроение на своите възпитаници, като бе подготвил три игри.

Първото състезание бе за най-малките обучавани от Pre Junior. Задачата им бе да танцуват и при думата „Стоп” да успеят да седнат на стол. 

Голямата изненада настъпи, когато Дядо Коледа и Снежанка започнаха да раздават подаръци в разиграната томбола.

Втората игра отправи предизвикателство към големи и малки. Управителят Николов покани на дансинга деца, майки и татковци по двойки. Те имаха за задача да танцуват различни по стил танци. Във втория кръг двете двойки – мъжка и дамска, която бе облечена в един и същ стил, си размениха партньорите , но непринудените детски танци спечелиха сърцата на журито. 

Танците не спряха и в третата игра. Децата танцуваха по двойки в продължение на 30 минути. Всеки участник откри своята роля в танца. Наградите валяха като дъжд, но те бяха получени заслужено. 

Накрая всички заедно се забавляваха до късните часове, единствено и само на дансинга. 

Източник: balkanec.bg